Coronavirus // 15 la sută din numărul total al celor infectați sunt angajați ai sistemului medical

Irina Odobescu
23/06/2020
Foto: SCR Timofei Moșneaga

15 % din cele 14.363 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirusul de tip nou sunt angajați ai sistemului medical. Jumătate dintre aceștia sunt asistenți medicali, arată datele Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Până la această oră au fost confirmate 2.201 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: 557 de medici, 879 de asistenţi medicali și 624 de lucrători din rândul personalului auxiliar – 115 felceri și 26 de farmaciști.

Totodată, marți s-au înregistrat încă patru decese provocate de COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 75 de ani, din raionul Nisporeni, internat la data de 20 iunie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbiditățile înregistrate sunt cardiopatie mixtă ischemică, hipertensiune arterială și bronhomneumopatie cronică obstructivă.

Trei decese s-au înregistrat la Spitalul Raional Comrat. Este vorba despre două octogenare internate pe 6 și, respectiv, 16 iunie. Ambele sufereau de hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă. Pe data de 12 iunie a fost internat un bărbat de 76 de ani, care a pierdut, azi, lupta pentru viață. Printre comobidități au fost constatate hepatita cronică, hipertensiunea arterială și insuficiența cardiacă.

Dintre cele 5.864 de cazuri active, 476 de persoane testate pozitiv sunt în stare gravă, dintre care 27 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. 1.177 de pacienți sunt în stare de gravitate medie, iar în 4.211 cazuri starea pacienților este satisfăcătoare.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 14.363 de cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1.175  de cazuri sunt în regiunea din stânga Nistrului. Numărul persoanelor decedate din cauza infecției cu COVID-19 ajunge la 484.

Irina Odobescu
23/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii