Partidul politic Pro Moldova nu va putea participa la alegerile locale noi din 6 septembrie

Irina Odobescu
23/06/2020
facebook: Pro Moldova

Partidul politic Pro Moldova nu va avea dreptul să înainteze candidați la alegerile locale noi din 6 septembrie, care vor avea loc în comuna Târnova din raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești. Totodată, CEC a făcut publică lista celor 47 de partide şi organizații social-politice înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul să participe la scrutinul din toamnă.

Partidul Pro Moldova nu are dreptul să participe la alegerile locale noi pentru funcția de primar în comuna Târnova, raionul Dondușeni și satul Nucăreni, Telenești, din data de 6 septembrie 2020. Articolul 46, aliniatul 2, litera a stabilește că „la alegeri pot participa partidele şi alte organizaţii social-politice înregistrate, în modul stabilit, până la stabilirea datei alegerilor, în conformitate cu statutele (regulamentele) lor şi cu legislaţia în vigoare”, a declarat membrul CEC Vasile Gafton.

Precizăm că Partidul Pro Moldova a fost înregistrat la ASP săptămâna trecută.

Irina Odobescu
23/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii