Coronavirus // 351 de cazuri noi confirmate și zece decese în ultimele 24 de ore

Irina Odobescu
23/06/2020
report.md

351 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate marți după analiza a 1.787 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 14.714. Totodată, 24 de lucrători medicali au fost testați pozitiv, iar zece persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 132. La Bălți au fost confirmate 42 de cazuri, Ialoveni – 19 cazuri, Cahul și Strășeni – câte 13 cazuri, Comrat – 11 cazuri, Orhei și Taraclia – câte zece cazuri, Drochia – nouă cazuri, Ungheni – opt cazuri, Criuleni - șapte cazuri, Cantemir și regiunea din stânga Nistrului – câte șase cazuri, Anenii Noi, Basarabeasca, Fălești și Ștefan Vodă – câte cinci cazuri, Edineț, Hâncești, Ocnița, Râșcani și Telenești – câte patru cazuri, Căușeni, Florești și Rezina – câte trei cazuri, Briceni, Călărași, Ceadâr-Lunga, Cimișlia, Glodeni, Sângerei și Soroca – câte două cazuri, Leova și Vulcănești – câte un caz.

Marți au fost testați pozitiv încă 24 de lucrători medicali – 10 medici, 11 asistenți medicali și trei persoane din rândul personalului auxiliar.

Zece persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, numărul deceselor din cauza noului tip de coronavirus ajungând la 490. 

Irina Odobescu
23/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii