Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până la 15 iulie. Ce restricții se mențin

Anticoruptie.md
23/06/2020

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a prelungit marți starea de urgență în sănătate publică până la 15 iulie. Restricțiile impuse anterior vor fi menținute, însă vor fi reluate, de la 1 iulie, toate activităţile economice, cu respectarea măsurilor generale de sănătate publică.

Astfel, se interzice în continuare aflarea în spațiile publice a grupurilor care depășesc trei persoane, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive și zone de agrement, activitatea Centrelor de reabilitare/recuperare, inclusiv balneosanatoriale, cu excepţia Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii şi Centrului Republican Experimental de Protezare Ortopedie şi Reabilitare (servicii de intervenţie timpurie şi reabilitare medicală în ambulatoriu), activitatea procesului educaţional în cadrul instituţiilor de învăţământ general, profesional şi universitar (pentru instituțiile publice și private), activitatea taberelor de odihnă şi întremare a sănătăţii copiilor.

Totodată, este interzisă în continuare organizarea şi desfășurarea tuturor activităților cu caracter cultural–sportiv, activitatea cluburilor de noapte, precum și organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție indiferent de statut public sau privat.

În același timp, se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului. Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție. 

Anticoruptie.md
23/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii