Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
22.06.2020

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 14 363 cazuri

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 14 363 cazuri

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, alte 163 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 14 în Transnistria. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Total teste efectuate în această zi – 1004, dintre care primar – 881  şi repetat – 123.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 14 363 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 18 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 15, personal auxiliar – 3.

Alte 123 persoane s-au vindecat. În total, 8019 persoane au fost tratate de COVID-19.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19:

Deces 476: Bărbat de 63 ani, din raionul Căușeni. Internat la data de 30 mai, la Spitalul Raional Căușeni. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 477: Femeie de 55 ani, din raionul Sîngerei. Internată la data de 15 iunie, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 478: Femeie de 60 ani, din raionul Glodeni. Internată la data de 19 iunie, la Spitalul Raional Glodeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 479: Bărbat de 84 ani, din raionul Ștefan-Vodă. Internat la data de 10 iunie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: bronhopneupatie cronică, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixtă  (aterosclerotică, hipertensivă).

Deces 480: Bărbat de 63 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 1 iunie, la Spitalul Clinic Municipal „Arh. Mihail”. Comorbidități: bronşită cronică obstructivă, cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Informăm că, pe parcursul ultimelor 3 zile, în contextului verificării respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19, impuse de către autorități, au fost supuse evaluării 134 obiective ale economiei naționale, inclusiv 90 frizerii, 19 farmacii, 7 instituții medicale, 9 instituții de comerț. Au fost depistate abateri la 21 de obiective. A fost sisitată activitatea a 11 frizerii și a unei instituții medicale. În restul cazurilor au fost aplicate măsuri preventive de avizare.

Agenții economici care și-au reluat activitatea, trebuie să respecte următoarele măsuri:

- Efectuarea obligatorie a termometriei a vizitatorilor, cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă și informarea acestora despre necesitatea consultării medicului;

- Instalarea  în locuri vizibile și accesibile pentru vizitatori a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru igiena mâinilor;

-  Admiterea în insituții, doar a persoanelor care sunt asigurate cu măști de protecție;

-  Respectarea distanței fizice de cel puțin 1 metru;

- Monitorizarea stării de sănătate a angajaților, inclusiv efectuarea termometriei. Asigurarea acestora cu echipament de protecție (măști, mănuși);

-  Dezinfectarea, pe parcursul zilei de muncă, a spațiului și suprafețelor de lucru, cu o periodicitate de cel puțin o dată la 3 ore.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

-        Evitați locurile publice și aglomerațiile;

-        Păstrați distanța socială de minim 1 m;

-        Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

-        Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-        La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

-        Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus