A fost dat startul celei de-a doua etape de înscriere a copiilor în clasa întâi. De astăzi, și elevii claselor liceale pot depune actele

Începând de astăzi, 22 iunie, se dă start celei de-a doua etape de înscriere a copiilor în clasa I, în instituțiile de învățământ din capitală, informează Primăria municipiului Chișinău. Înscrierile se vor face până pe 28 august, astfel, urmând a fi completate locurile rămase disponibile după I-a etapă. Tot de astăzi, încep înscrierile pentru elevii claselor liceale. Informații privind școlarizarea copiilor din municipiu au fost prezentate de către viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Foto: UNIMEDIA

Pe 19 iunie 2020 a fost ultima zi de recepționare a cererilor de înscriere în I-a etapă. Astfel, în perioada de referință au fost expediate 8438 de cereri, dintre care 2269 au fost înregistrate, 903 - cereri neînregistrate, în așteptare - 179 și cereri de înmatriculare - 1554.

Rezultatele primei etape de școlarizare a copiilor de 7 ani sunt anunțate părinților prin intermediul poștei electronice sau pot fi vizualizate pe platforma „escoala.md", prin introducerea codului cererii care a fost depusă la înmatriculare.

Tot de astăzi a început depunerea actelor pentru admiterea în clasele liceale, pentru anul de studii 2020-2021. Procedura de depunere a cererilor va fi organizată online, prin intermediul platformei „escoala.md".

Înmatricularea este organizată pentru formarea claselor a X-a în 94 de instituții de învățământ secundar, 83 de instituții publice și 11 instituții de învățământ private. Astfel, în 186 clase liceale urmează a fi școlarizați 4821 de elevi.


Pub