Andrei Năstase vrea edificarea unui monument în cinstea medicilor căzuți „în lupta cu virusul ucigaș”

Platforma DA va înainta o propunere Consiliului Municipal Chișinău privind edificarea unui monument în cinstea medicilor căzuți la datorie în lupta cu virusul de tip nou, Covid-19. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii, Andrei Năstase, într-un live pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Transmit un sincer mulțumesc pentru eforturile de-a lungul timpului și că nu abandonează lupta cu acest virus ucigaș. Ei continuă lupta pentru noi, pentru generațiile viitoare și noi le spunem, un sincer mulțumesc.

Nu sunt în stare să dau diplome să ofer mai mult decât aș putea fi făcut dacă eram acum la guvernare.

Am căutat împreună mai multe soluții pe care am insistat să fie implementate încă de la începutul acestei pandemii. Simt că la fel ca cei care au apărat independența RM la Nistru în 1992 și cei care veghează asupra vieții noastre merită tot ce mai bun.

Am decis să promovăm ideea unui monument în cinstea celor care au căzut la datorie, au stat în prima linie și au făcut tot ce le-a stat în puteri ca numărul celor loviți de acest virus ucigaș să fie tot mai mic și mai mic.

Voi insista și la nivelul Consiliului Municipal și la Guvern ca un astfel de monument să fie edificat”, a declarat Andrei Năstase.

Până acum, în țara noastră au fost confirmate 14200 de persoane cu noul tip de coronavirus. Dintre acestea, peste 2 mii sunt lucrători medicali. 24 de medici și asistenți medicali au pierdut lupta cu Covid-19.


Pub