Chitara lui Kurt Cobain de la MTV Unplugged, vândută cu suma record de 6 milioane de dolari

Chitara cu care solistul formaţiei Nirvana, Kurt Cobain, a cântat la MTV Unplugged s-a vândut pentru suma record de 6.010.000 de dolari, conform unui anunţ făcut sâmbătă de casa de licitaţii californiană Julien's Auctions.

Foto: Frank Micelotta/Getty Images

Kurt Cobain a cântat la acest acest instrument Martin D-18E din 1959 în cadrul concertului MTV din New York, în 1993 – considerat de mulţi drept cea mai reprezentativă performanţă a trupei Nirvana, informează DPA, citată de Agerpres.

Chitara a fost vândută în cutia ei originală, de culoare neagră şi cu interiorul violet.

Kurt Cobain a lipit pe gâtul chitării un flyer cu albumul „Feel the Darkness” al formaţiei punk americane Poison Idea. Nirvana s-a aflat în turneu alături de această formaţie în 1992.

Mânerul cutiei de chitară are încă pe el unele etichete de bagaje de pe aeroporturile pe care membrii formaţiei Nirvana au ajuns în cadrul turneului lor nord-american din 1993.

Kurt Cobain a susţinut acest concert cu doar 5 luni înainte să se sinucidă, în aprilie 1994.

Conform casei de licitaţii din Beverly Hills, suma de 6 milioane de dolari reprezintă „un nou record pentru o chitară”.

Anterior, cea mai scumpă chitară vândută vreodată la o licitație a fost un Fender Stratocaster, ce a aparținut chitaristului și solistului formației britanice Pink Floyd, David Gilmour. Instrumentul a fost adjudecat pentru suma de 4 milioane de dolari la o licitație de caritate, în luna iunie 2019.


Pub