Ion Chicu a mers în localitatea Hansca, afectată de ploile abundente. Ce le-a promis premierul

Prim-ministrul Chicu a mers în localitatea Hansca din raionul Ialoveni, care a suferit în urma ploilor abundente. Primarul localității, Elena Moșneguțu a informat premierul că a plouat 6 zile la rând, cea mai puternică a fost ploaia din 21 iunie curent.

Foto: gov.md

Ploaia a spălat jumătate din drumurile locale acoperite cu pietriș, a determinat revărsarea iazului local în râul Cînicîș, care a ieșit din maluri și a inundat mai multe terenuri agricole. Au fost inundate 7 locuințe și grădinile din jurul gospodăriilor.

Responsabilii IGSU au vorbit despre necesitatea de a mobiliza tehnică și oameni pentru lucrările de curățare a albiei râului, cu scopul de a preveni inundația repetată.

Premierul a solicitat să fie evaluate cât se poate de urgent pagubele cauzate gospodăriilor, costul lucrărilor de curățare a canalului râului și costul pagubelor cauzate drumurilor locale.

Ion Chicu a discutat despre consecințele ploilor cu Mihail Catan, primarul localității Molești care tot a fost afectată și a îndemnat primăria să înregistreze și evalueze pagubele și să transmită informația la Guvern pentru a fi identificate resurse pentru compensarea pierderilor.

Șeful Executivului a fost informat despre mersul mobilizării șantierului pentru executarea lucrărilor de construcție a drumului Costești – Molești.

Contractul prevede construcția a cca 4,4 km de drum cu un buget de peste 21,56 milioane lei, care urmează să fie executat în 2020.

Amintim că ploile abundente de aseară au făcut ravagii în unele localități din țară. În satul Hansca, raionul Ialoveni, viitura a adus pagube enorme locuitorilor. Mai multe gospodării au fost inundate, iar terenuri agricole, distruse.


Pub