15:18:01 28.03.2024
Stiri

Un nou PARTID politic în R. Moldova: „Fără noi nu se va realiza NIMIC de astăzi înainte, în R. Moldova”

Actualitate 22.06.2020 10:31 Vizualizări3783 Autor: Ziarul National
Un nou PARTID politic în R. Moldova: „Fără noi nu se va realiza NIMIC de astăzi înainte, în R. Moldova” Captură


În R. Moldova a mai apărut un partid politic, care intenționează să joace un rol împortant în viața politică.

Este vorba de Partidul „Pro Moldova”, condus de Andrian Candu.

„Partidul a fost înregistrat oficial, după ce a îndeplinit toate cerințele. Am colectat peste 6 000 de semnături și am constituit 23 de organizații teritoriale. De asemenea, a avut loc Congresul de constituire a partidului”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderul grupului parlamentar cu aceeași denumire, Andrian Candu.

Potrivit lui Candu, formațiunea sa ar putea avea un candidat la alegerile prezidențiale din toamnă și, totodată, va juca un rol important în demiterea Guvernului Chicu și învestirea unui executiv anticriză.

„E nevoie de o schimbare radicală și de o resetare a lucrurilor în republică, o resetare a clasei politice. Iată de ce „Pro Moldova” va veni cu o decizie în privința candidatului la alegerile prezidențiale”, a precizat fostul spicher.

De asemenea, acesta spune că nu e deranjat că PAS, Platforma „DA” și PD ar urma să poarte discuții privind învestirea unui nou guvern.

„Fără „Pro Moldova”, de astăzi înainte, nu se va realiza nimic ce ține de viața politică din R. Moldova. Și nu mă refer în cazul de față doar la numărul de deputați, ci la expertiza și la experiența pe care o au colegii noștri în diferite domenii. „Pro Moldova” va juca un rol important în viața politică și nu doar. Vom ajunge la discuții în privința creării unei platforme parlamentare pentru răsturnarea acestui guvern și formarea unui executiv, care se va ocupa, cu adevărat, cu administrarea corectă a țării.

Discuțiile care au loc acum în Parlament sunt mai mult de pregătire a viitoarelor negocieri pentru schimbarea guvernării. Ne referim, în primul rând, la un program de guvernare. Mai puțin contează culoarea politică a partidelor și mai puțin contează numele premierului sau celor care dețin portofolii de miniștri. Cel mai mult contează programul de guvernare și planul anticriză pe care noi îl propunem țării”, a conchis Candu.

De menționat că Partidul „Pro Moldova” s-a format în urma unei schindări în cadrul PD. În luna februarie curent, șase deputați de la PD, în frunte cu Andrian Candu, au părăsit formațiunea lui Pavel Filip și au format grupul parlamentar „Pro Moldova”. Din februarie și până în prezent, grupul parlamentar a ajuns să aibă 14 deputați, cu unul mai mult decât fracțiunea PD, aflată la guvernare alături de PSRM.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md