08:02:20 18.04.2024
Stiri

Trei micuți, căzuți de la înălțime, într-o singură săptămână. Apelul Poliției către părinți: „O fereastră deschisă poate fi FATALĂ pentru un copil. O capcană sunt și plasele de la geamuri”

Actualitate 22.06.2020 11:00 Vizualizări760 Autor: Ziarul National
Trei micuți, căzuți de la înălțime, într-o singură săptămână. Apelul Poliției către părinți: „O fereastră deschisă poate fi FATALĂ pentru un copil. O capcană sunt și plasele de la geamuri”


În ultima săptămână, trei micuți au căzut de la ferestrele apartamentelor în care locuiau. Ultimul caz a avut loc sâmbăta trecută în sectorul Botanica din Chișinău, când un copil de doi ani a căzut de la etajul cinci și a ajuns în stare gravă la spital.

Poliția R. Moldova amintește că o fereastră deschisă poate fi fatală pentru un copil.

„Micuții sunt curioși și tentați să urce la geamurile deschise și să privească afară. O capcană sunt și plasele de la ferestre, care nu sunt sigure, iar copiii se sprijină de ele și, astfel, se produc tragedii”, susțin oamenii legii.

Inspectoratul General al Poliției le recomandă părinților să-și supravegheze copiii în permanență, în special dacă locuiesc la bloc, iar dacă nu sunt lângă copil, chiar și pentru câteva clipe - să închidă toate geamurile.

Totodată, fiți atenți la plasele pentru insecte, fiindcă micuții se sprijină pe ele și cad împreună cu acestea.

De asemenea, mutați mobilierul de lângă geamuri, pentru a exclude accesul pe pervaz al copiilor și blocați ferestrele cu utilaje speciale, instalați zăbrele sau blocați mânerele. Dacă nu puteți instala acum echipamentul de asigurare, puteți pur și simplu să deșurubați cu ușurință șuruburile care fixează mânerele și să le scoateți permanent după utilizare.

„Este o durere enormă să-ți pierzi copilul în propria casă. Copiii sunt energici și curioși, iar câteva secunde de neatenție îți pot schimba complet viața. Fii prudent, protejează-ți copilul!”, este îndemnul Poliției adresat părinților.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md