18:57:12 28.03.2024
Stiri

Douăzeci și trei de PRIMĂRII din Ialoveni au încheiat acorduri de ÎNFRĂȚIRE cu 23 de localități din județul Ilfov, România: Finanțări românești pentru instituții din acest raion

Actualitate 22.06.2020 16:27 Vizualizări3093 Autor: Ziarul National
Douăzeci și trei de PRIMĂRII din Ialoveni au încheiat acorduri de ÎNFRĂȚIRE cu 23 de localități din județul Ilfov, România: Finanțări românești pentru instituții din acest raion


Un număr de 23 de primării din județul Ilfov, România, au semnat acorduri de înfrățire cu 23 de primării din raionul Ialoveni, Republica Moldova, susține Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor de la București.

Ionel Scrioșteanu, dar și Remus Trandafir, director executiv al Direcției management, prograne și dezvoltare în Consiliul județean Ilfov, i-au spus astăzi secretarului de stat de la Departamentul pentru Relația cu R. Moldova din Guvernul României, Ana Guțu, că aceste acorduri de colaborare au generat numeroase proiecte între localitățile înfrățite de pe cele două maluri ale Prutului.

În primul rând este vorba despre schimb de experiență, mobilități ale cetățenilor din comunități, finanțări românești pentru instituții din raionul Ialoveni etc.

Menționăm că, anterior, într-un interviu pentru Ziarul NAȚIONAL, fostul președinte al raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, afirma că peste 90% din localitățile raionului Ialoveni au semnat acorduri de înfrățire cu primării din șapte județe din România - Iași, Vaslui, Ilfov, Dâmbovița, Alba, Arad și Bacău.

Unele primării aveau și câte două, trei sau chiar patru acorduri de înfrățire cu primării de peste Prut, colaborare care le-a adus beneficii concrete - zeci de milioane de lei pentru construcția sau renovarea grădinițelor, dotarea școlilor cu materiale didactice, proiecte de infrastructură etc.

Detalii citiți AICI.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md