15:21:29 28.03.2024
Stiri

Entitățile economice care ÎNCALCĂ cel mai des măsurile anti-COVID-19 sunt FRIZERIILE: 11 au fost închise în ultimele trei zile

Actualitate 22.06.2020 18:00 Vizualizări1324 Autor: Ziarul National
Entitățile economice care ÎNCALCĂ cel mai des măsurile anti-COVID-19 sunt FRIZERIILE: 11 au fost închise în ultimele trei zile


Inspectorii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au verificat, în ultimele trei zile, 134 de agenți economici care și-au reluat activitatea după starea de urgență impusă de pandemia COVID-10, inclusiv 90 de frizerii, 19 farmacii, șapte instituții medicale și nouă magazine.

Vasile Guștiuc de la ANSP a declarat astăzi că abateri au fost constatate în 21 de entități supuse verificărilor, inclusiv în 17 frizerii, două magazine și câte o instituție medicală și farmaceutică.

Drept urmare, specialiștii în sănătate publică au decis sistarea activității a 12 obiective, dintre care 11 farmacii și o instituție medicală, fiind aplicate și patru amenzi.

Vasile Guștiuc a reiterat, într-o conferință de presă, măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte agenții economici care și-au reluat activitatea.

Printre acestea se numără efectuarea obligatorie a termometriei a vizitatorilor, cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă și informarea acestora despre necesitatea consultării medicului, instalarea în locuri vizibile și accesibile pentru vizitatori a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru igiena mâinilor, admiterea în insituții doar a persoanelor care sunt asigurate cu măști de protecție și respectarea distanței fizice de cel puțin un metru.

De asemenea, este necesară monitorizarea stării de sănătate a angajaților, inclusiv efectuarea termometriei, asigurarea acestora cu echipament de protecție (măști, mănuși), dar și dezinfectarea, pe parcursul zilei de muncă, a spațiului și suprafețelor de lucru, cu o periodicitate de cel puțin o dată la trei ore.

Și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reia apelul la adresa populației care este îndemnată să evite locurile publice și aglomerațiile, să păstreze distanța socială de minimum un metru, să-și spele cât mai des mâinile cu apă și săpun și să le dezinfecteze, să respecte eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului), iar la primele simptome de boală, precum tuse și febră, să apeleze la Serviciul 112.

De asemenea, cetățenii trebuie să poarte obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minimum un metru, iar aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md