(update) Cazul şoferului care în 2020 a fost sancţionat pentru depăşirea vitezei, iar procesul-verbal a fost semnat de un martor. Instanţa i-a dat câştig de cauză

(update 11.01.2021) Bărbatul care s-a pomenit în vara anului trecut cu proces verbal pentru o pretinsă depăşire a limitei de viteză a obţinut câştig de cauză în instanţă. Actul a fost declarat nul.

Iată cum arăta documentul completat “citeţ” de un agent de patrulare şi semnat de un martor, în locul său…


(22.06.2020) Un bărbat ar fi fost tras pe dreapta ilegal pentru depăşirea vitezei, afirmând că un martor i-a semnat procesul-verbal! INSP s-a autosesizat

Acum câteva ore, un conducător auto s-a plâns pe o reţea de socializare că ar fi fost amendat pe nedrept, după ce un echipaj de poliţie l-ar fi tras pe dreapta pentru depăşirea vitezei regulamentare.

În timp ce automobilistul a declarat cu mâna pe inimă că a respectat viteza legală de deplasare, inspectorii au avut de spus contrariul.

Oprirea a avut loc în preajma intersecției traseului Chişinău-Hînceşti cu drumul care duce spre Suruceni, după lacul de la Dănceni.

Iată textul postării bărbatului:

Bună seara! Chiar și fără a încălca nimic vi se poate impune depăşirea limitei de viteză. M-au oprit de pe contrasens. Argumentele mele nu au fost convingătoare pentru membrii echipajului, au vorbit grosolan, au existat amenințări de a folosi forța pentru că am refuzat să le prezint documentele. Dar, dat fiind faptul că în maşină se mai afla soţia şi copilul, nu am mai intrat în polemică. Mi-au scris un proces-verbal în care au fost nişte însemne bizare şi pe care nici nu l-am ţinut în mână. Am primit o copie împreună cu documentele şi atâta tot. Ce a fost asta?

P.S. Exces de viteză nu a putut fi pentru că eu respect întocmai regulile de circulaţie. În plus, cu doar câteva secunde înainte de a primi flash-uri de a trage pe dreapta, mecanic am aruncat o privire pe vitezometru unde era indicată o viteză de 55 km/h.

Apropo, am ataşat o fotografie cu semnătura mea din paşaportul tehnic. Şi mai ciudat sau nu, dar membrii echipajului au oprit un martor cărora le-au dat procesul-verbal în cauză să-l semneze. Poate tipul a făcut-o peste tot în locul meu?!?

Am solicitat o reacţie din partea INSP pe seama acestui caz, iar drept răspuns ni s-a comunicat că instituția s-a autosesizat şi l-a înregistrat. La moment încă nu se cunoaşte dacă a fost sau nu inițiată o anchetă internă.

Coincidenţă sau nu, însă pentru weekend-ul care a trecut s-a anunţat o operaţiune în toată ţară în vederea depistării acelor conducători auto care încalcă regimul de viteză:

https://autoblog.md/peste-3600-de-soferi-prinsi-cu-viteza-excesiva-in-aceasta-saptamana-valoarea-totala-a-amenzilor-acordate/

Iată care sunt procedurile oficiale de măsurare a vitezei de deplasare a maşinilor în Republica Moldova:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi:

https://autoblog.md/util-de-stiut-cum-si-cu-ce-in-republica-moldova-politistii-masoara-viteza-masinilor/
https://autoblog.md/inp-reactioneaza-la-declaratia-unui-moldovean-precum-ca-radarele-nu-corespund-normelor-tehnice/

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/