(video) Modelele Ford Focus şi Fiesta au primit propulsii mild hybrid, dar şi câteva dotări noi

Noul Ford Focus îmbunătățit, dotat cu o unitate de propulsie EcoBoost electrificată şi eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, este acum disponibil pentru a fi comandat pentru clienții din toată Europa, anunţă producătorul cu sediul în Koln, Germania.

Tehnologia sofisticată mild hybrid de 48 V îi permite modelului dotat cu motor EcoBoost Hybrid de 1.0 litri şi cu trei cilindri să furnizeze 155 CP/240 Nm, alături de un nivel de emisii de 115 g/km de CO2 – o îmbunătățire a eficienței cu 17% (consum mixt 5.1 litri) în comparație cu combinația echivalentă de motor EcoBoost pe benzină de 1.5 litri (150 CP), cuplat la o transmisie manuală în şase trepte!

Disponibilă şi în variantă cu 125 CP, motorizarea a primit un demaror-generator integrat, antrenat prin curea (BISG), care înlocuiește clasicul alternator, permițând recuperarea și stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării și rulării libere (coasting). Astfel, sistemul încarcă un pachet de baterii litiu-ion de 48 de volți, răcit cu aer, localizat sub scaunul pasagerului din dreapta şoferului.

Oferit în variante de 125 CP și 155 CP, sistemul inteligent de auto-reglare mild hybrid monitorizează continuu modul în care vehiculul este utilizat pentru a determina când și în ce măsură să încarce bateria și când să utilizeze energia stocată de acumulator, prin intermediu a două strategii:

  • Înlocuirea cuplului, care pune în funcțiune motorul electric BISG pentru a furniza un cuplu de până la 24 Nm – reducând nivelul de utilizare a motorului pe benzină pentru o îmbunătățire a eficienței consumului de combustibil. Consumul mixt declarat în ciclu WLTP este de 5.1 l/100 km.
  • Suplimentarea cuplului, care pune în funcțiune motorul BISG pentru a furniza un cuplu cu până la 20 Nm față de cuplul maxim dat de motorul pe benzină – și livrează până la 50% mai mult cuplu la un nivel mai scăzut rpm – pentru o performanță optimizată;

Capabil să repornească motorul în aproximativ 350 milisecunde – cam la fel cât durează să clipești – generatorul BISG permite, de asemenea, tehnologiei Auto Start-Stop să funcționeze într-o gamă mai largă de scenarii, pentru a economisi chiar mai mult combustibil, inclusiv atunci când vehiculul rulează cu o viteză de până 25 km/h și chiar atunci când mașina se află în viteze, cu pedala de ambreiaj apăsată.

Propulsorul dat mai are de beneficiat datorită sistemului de deconectare al unui cilindru din cei trei, la sarcini reduse. BISG a permis, de asemenea, inginerilor Ford să scadă raportul de compresie al motorului și să adauge un turbocompresor mai mare pentru mai multă putere, prin atenuarea turbo lag-ului, folosind suplimente de cuplu care, de asemenea, rotește motorul mai repede.

Iar dacă se foloseşte modul de rulare Sport, șoferii pot regla imediat caracteristicile inclusiv a pedalei de accelerație, direcției electronice asistate electric și ale sistemului de control electronic al stabilității pentru a oferi o experiență de conducere și mai antrenantă care exploatează pe deplin cei 50 Nm asiguraţi printr-un boost electric.

Aceleaşi propulsoare sunt disponibile pentru prima dată pentru Fiesta. Atât pe Focus, cât şi pe Fiesta vin în combinaţie, fără alternativă, cu o transmisie manuală în şase trepte. Pentru Focus sunt disponibile de montat pe maşini în orice caroserie, în combinaţie cu oricare din echipările: Titanium, Active, ST-Line şi Vignale.

Printre alte lucruri anunţate de Ford: introducerea pe Focus a unui panou de bord digital configurabil de 12.3 inci, standard a unui modem FordPass Connect, iar către sfârşitul anului curent a sistemului Local Hazard Information. Ecranul, pe modelul cu motorizare nouă, va dispune de o temă unică şi afişaje corespunzătoare.

Noua echipare Focus Connected devine inferioară celei cunoscute sub denumirea Titanium. O asemenea maşină va avea standard dotări precum panou de încărcare wireless a telefoanelor compatibile, sistem SYNC 3 cu navigaţie pe ecran tactil de 8 inci, Adaptive Cruise Control, senzori de parcare față/spate și o cameră video retrovizoare.

Modelele în echipări ST-Line și Active sunt acum oferite cu echipamente standard suplimentare, inclusiv cu Dual Zone Electronic Automatic Temperature Control, oglindă retrovizoare internă cu funcţie anti orbire, ștergătoare cu senzori de ploaie și sistem de acces keyless. Îmbunătățirile stilistice includ standard un spoiler funcțional de acoperiș pentru modelele Focus ST-Line X și un tavan negru pentru Focus Active X.

Tehnologiile avansate de asistență pentru șoferi, disponibile mai nou, sunt: Adaptive Cruise Control cu Stop & Go, Speed Sign Recognition și Lane Centering, Active Park Assist 2 şi Pre-Collision Assist with Active Braking.

Pentru Fiesta, motorul nou EcoBoost de 1.0 litri, cu sistem de dezactivare a cilindrilor, în varianta cu 125 CP, se propune ca alternativă o nouă cutie de viteze automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.

De asemenea devin disponibile sistemele Adaptive Cruise Control (ACC) cu Stop & Go, Speed Sign Recognition, Perpendicular Park Assist, Cross Traffic Alert with Active Braking, modurile de rulare Sport şi Trail, dar şi modemul FordPass Connect.

Iar subwoofer-ul sistemului audio B&O Premium a fost mutat în arcul roţii pentru a face loc unei roţi de rezervă de dimensiuni reduse în portbagaj. Sistemul SYNC 3 operabil pe un ecran tactil de 8 inci a primit o interfaţă de utilizator actualizată. La fel se poate comanda acum pe Fiesta un panou de încărcare wireless a telefoanelor compatibile.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/