Din iulie, factura elecronică e obligatorie pentru agenții economici care participă la achizițiile publice

Irina Odobescu
22/06/2020
Foto: sfs.md

Începând cu data de 1 iulie, agenții economici care vor participa la operațiunile de achiziții publice vor completa obligatoriu factura electronică prin intermediul Sistemul Informațional Automatizat e-Factura. Serviciul Fiscal de Stat a elaborat instrumente de informare și școlire privind funcționarea noii platforme. 

SIA e-Factura este un sistem modern care exclude prezentarea facturilor în format tipărit și efectuează automat calculele necesare. Completarea facturii electronice de către agenții economici care participă la operațiuni de achiziții publice poate fi efectuată pe portalul servicii.fisc.md cu autentificare prin mPass sau prin accesarea portalului sfs.md la secțiunea Cabinetul contribuabilului. 

Informarea agenților economici despre cum funcționează e-Factura este asigurată prin intermediul cursurilor gratuite de instruire în mediul online, iar înregistrarea poate fi efectuată aici. Un alt instrument de informare este Ghidul descriptiv e-Factura.

Pentru mai multe informații despre funcționalitățile noii versiuni a sistemului e-Factura, puteți apela Centrul Unic de Apel al SFS 080001525.

Irina Odobescu
22/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii