Donald Trump neagă că are probleme de sănătate. „Nu pot să cad când presa „Fake News” mă privește"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, sâmbătă, are o stare bună de sănătate, după ce participase anterior la o ceremonie în cursul căreia păruse semne de oboseală, relatează AFP, citat de Agerpres.

Foto: Trump

"Dacă este vreo problemă, vă voi spune", a spus el la Tulsa (Oklahoma), în sudul SUA, la primul său miting de campanie după o pauză de peste trei luni.

"Este ceva care nu îl priveşte pe (Joe) Biden, pot să v-o spun", a adăugat preşedintele republican în vârstă de 74 de ani, referindu-se la rivalul său democrat pentru alegerile prezidenţiale.

Speculaţiile despre starea sa de sănătate au apărut cănd a efectuat o vizită în noiembrie la un spital militar de lângă Washington, în afara calendarului obişnuit.

În pofida pandemiei, la 13 iunie el a ţinut să meargă în apropiere de New York pentru a saluta promoţia din 2020 a prestigioasei academii militare de la West Point.

Invitat să părăsească scena dupa ce se adresase viitoarelor elite ale armatei americane, Trump părea să întâmpine dificultăţi pe rampa de acces, coborând, precaut, cu paşi mărunţi.

Presa a remarcat de asemenea că el a avut nevoie de ambele mâini, chiar în mijlocul discursului, pentru a duce un pahar cu apă la gură.

Reconstituind scena, mimându-şi gestul de a bea paharul în faţa miilor de susţinători care îl aplaudau, preşedintele american a făcut sâmbătă o paranteză în discursul foarte aşteptat de altfel la Tulsa, notează AFP.

"Pentru că purtam încălţăminte cu talpă din piele", a explicat Donald Trump, precizând - pe jumătate glumind, pe jumătate indignat: "Cât e de bine să mergi pe suprafeţe plate! Nu este la fel de bine pe o rampă".

"Nu exista balustradă pentru mâini. Era ca un patinoar. Am spus: «Generale, am o problemă»", a adăugat el.

Acesta a explicat că făcuse 600 de saluturi militare în faţa promoţiei de absolvenţi militari, sub un soare arzător. "Eram fiert. Am spus: «Generale, nu am cum să cobor această rampă fără să cad în fund». Nu pot să cad când presa «Fake News» mă privește", a adăugat Donald Trump, provocând huiduieli ale publicului în direcţia camerelor de televiziune.


Pub