PD, gata de discuții, dar nu și de o nouă coaliție: „Acestea nu pot fi calificate drept consultări pentru formarea unui nou Guvern”

Într-un comunicat oferit presei, cei din PD afirmă că pentru o nouă coaliție este nevoie de o decizie a Biroului Executiv sau a Consiliului Politic Național.

Foto: UNIMEDIA

„Dacă există discuţii între membri ai PD cu reprezentanţi ai altor partide, acestea nu pot fi calificate drept “consultări pentru formarea unui nou Guvern”. PD a menţionat şi anterior că este deschis pentru dialog cu toate partidele autentice din Parlament (PAS, Platforma DA, PSRM).

PD reaminteşte că deputaţi ai tuturor fracţiunilor parlamentare s-au angajat în Parlament să nu voteze niciodată un guvern alături de traseişti. Mai mult decât atât, Partidul Democrat din Moldova nu vede nicio posibilitate de dialog cu echipa hoţilor de miliarde, reprezentate în Parlament de grupul Candu şi grupul Şor, şi regretă că anumite forţe politice sunt gata să discute cu aceste 2 grupări”, se arată într-un comunicat.

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat vineri în cadrul emisiunii sale „Președintele Răspunde” că este dispus să poate discuții cu toți liderii celor 4 fracțiuni, pentru eventuale scenarii.


Pub