Mai mulți consilieri raionali și municipali PAS din Ungheni au părăsit partidul: „Nu am cedat presiunilor și intimidărilor venite de la deputații Doina Gherman și Igor Grosu”

Mai mulți membri PAS din Ungheni, printre care și președintele Organizației Teritoriale au părăsit Partidul Acțiune și Solidaritate. Acestea spun că motivul principal ar fi „modul dictatorial din formațiune”.

Foto: PAS

„Împreună am avut clipe frumoase și mai puțin frumoase. În această perioadă mulți din noi fiind supuși presiunilor, intimidărilor, inițiate dosare sau chiar eliberați din funcții. Am desfășurat activ campania alegerilor prezidențiale din 2016 în susținerea Maiei Sandu, apoi campania alegerilor parlamentare din 2019 pentru blocul ACUM. În toată această perioadă 2016-2020, am fost buni, activi, luptători, chiar pot menționa că am organizat cea mai mare Mișcare de Rezistență ACUM la Ungheni în iulie 2018, în urma căruia mulți din noi am suportat consecințe nefaste.

Pot menționa că din 1990 până în prezent ne-am creat idoli, eroi din unii lideri politici, însă realitatea a fost alta. Ei nu au pus accent pe interesul național ci pe interesul personal. Noi, cei care din 2016 am promovat valorile democratice, proeuropene alături de PAS crezând că a apărut un partid de alură nouă, ne-am convins pe zi ce trece că el se transformă într-un partid ordinar, care nu se deosebește cu nimic de celelalte partide, chiar a început a se transforma într-un partid de sorginte dictatorială. Dacă nu asculți indicațiile centrului ești înlăturat”, scrie președintele OT PAS, Corneliu Prepeliță.

„Pe această cale țin să menționez că plec din PAS cu capul sus că nu am cedat presiunilor și indimidărilor venite de la deputații Gherman Doina și Grosu Igor de al exclude pe dl.Jardan Valeriu din lista de consilieri raionali pentru al include pe dl.Procopciuc Ion. Am luptat până în ultima clipa ca dl.Jardan să fie ales ca președinte însă asta e viața. ACUM acești 2 demnitari Grosu Igor și Gherman Doina se declară cei mai aprigi susținători ai dlui Jardan Valeriu, despre ce verticalitate ne vorbiți domnilor? Tovarășilor vă declar că Jardan Valeriu, Prepeliță Corneliu, Călin Maria nu sunt oamenii lui Octavian Țîcu, cum ați declarat în cabinetul președintelui fracțiuni PAS din Parlamentul RM, ci suntem oameni independenți în acțiuni și cu verticalitate.

Menționez că atât eu cât și ceilalți colegi care părăsim partidul nu vom adera la o altă formațiune politică. Păcat că utilizați înlăturarea liderilor teritoriali incomozi prin metode staliniste. Succes vă urez în continuare pe tărâm politic stimați colegi”, mai spune Prepeliță.

Doina Gherman și Igor Grosu nu au răspuns la telefon pentru a oferi a oferi o reacție.

După aceasta, Organizația Teritorială Ungheni și-a ales deja altă conducere, iar într-o postare pe pagina de Facebook a venit cu un mesaj către fostul președinte.

„Îi mulțumim domnului Prepeliță pentru eforturile depuse până în prezent pentru PAS. Îi dorim mult succes în continuare, orice activitate va alege să facă. Chiar dacă dumnealui nu mai este președinte al OT Ungheni din data de 14 iunie, precizăm că întreaga componență a biroului teritorial al OT Ungheni rămâne în echipă și își continuă activitatea.

Președintele interimar al OT PAS Ungheni este Andrian Cheptonar, care s-a angajat să lucreze alături de echipă la creșterea numărului de membri și extinderea PAS în toate localitățile raionului. Amintim că astăzi a avut loc Consiliul Politic al Organizației Teritoriale Ungheni, la care s-au întrunit membrii biroului interimar cu președinții organizațiilor locale, primarii PAS, consilierii raionali și municipali”, se arată în postare.

PAS / Sursa:Facebook.com/Corneliu Prepeliță


Pub