15:50:23 16.04.2024
Stiri

Cine va ieși primul din PD, Filip sau Diacov?

Actualitate 21.06.2020 10:23 Vizualizări2924 Autor: Ziarul National
Cine va ieși primul din PD, Filip sau Diacov?


Trustia, elegii politikoase

Ați observat cât de diferit reacționează Pavel Filip și Dumitru Diacov la micșorarea bucății de cașcaval parlamentar al PD-ului? Dacă Filip se înfierbântă ca un zimbru statalist hăituit de maramureșanul Dragoș cu alaiul său și încolțit de Molda carpatică, strigând „trădare”, trimițând blesteme, pe calea aerului, spre Maiami, de unde trage sforile cel care, ne spunea Filip, cu patru ani în urmă (cocoțat pe treptele Teatrului de Operă și Balet – vă aduceți aminte?), „va face ordine în țară” și fiecare cetățean va primi „disciplină, dreptate, ordine și bunăstare” la pachet, Diacov zâmbește pe sub mustăți, ca un bășcălean șmecher, care l-a dus de nas pe Șmecherilovici, și spune filozofic: „Frosia, ai făcut o prostie mai mare decât tine”. Știe el ce știe.

Cu această ocazie, vecinul meu de stânga, Colesovnazadov, și prietenul meu expert degringoladolog Ingwar Nacrucevski au pariat - on-line, firește – cine dintre ei – Filip sau Diacov? - va părăsi primul fracțiunea PD. Colesovnazadov a zis că Diacov se va alătura primul de grupul lui Candu, iar Nacrucevski – că Filip. Eu am zis că Babuc, iar Georgeta a fost, pentru prima dată în istoria familiei noastre, de partea mea. Câștigătorul se alege cu un curcan care să nu fie mai mic decât cei pe care protagoniștii noștri, adică Filip, Diacov și Babuc, ghidați de „fugarul din Maiami”, i-au aruncat peste gardul Președinției vara trecută.

Acum stau și mă gândesc: dar cum vor pleca Filip, Diacov și Babuc din PD, dacă au semnat declarația de condamnare a migrației transpartinice și transfracționale? Ei vor lua PD-ul cu ei, probabil, și vor stinge lumina… Și dacă primul transfug va fi un deputat socialist, rugbistul Bolea sau chiar registratorul Țârdea, se va putea considera că Republica Moldova se dezoligarhizează în continuare sau nu?

Al vostru fofilatist, sacrosantier, Ion Buraga



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md