15:05:07 25.04.2024
Stiri

Dodon poate fi ÎNVINS la alegerile prezidențiale doar dacă este DEBARCAT Guvernul Chicu: „Percepția publică va fi că Dodon nu mai are putere. Va fi un semnal semnficativ”

Actualitate 21.06.2020 11:45 Vizualizări3717 Autor: Ziarul National
Dodon poate fi ÎNVINS la alegerile prezidențiale doar dacă este DEBARCAT Guvernul Chicu: „Percepția publică va fi că Dodon nu mai are putere. Va fi un semnal semnficativ”


Debarcarea Guvernului Chicu ar fi un pas important pentru debarcarea lui Igor Dodon şi a PSRM-ului de la guvernare. De această părere este sociologul de la București, Dan Dungaciu.

Potrivit lui Dungaciu, schimbarea puterii la Chișinău ar fi un semnal puternic din punct de vedere geopolitic.

„Văd schimbarea Guvernului Chicu ca un pas important pentru debarcarea lui Igor Dodon la alegerile prezidenţiale şi pentru schimbarea majorităţii. Nu-mi fac iluzii că un guvern nou, într-o perioadă scurtă, va rezolva enormele probleme pe care R. Moldova le are şi care se accelerează. Nu rezolvi problemele îndată cu un nou guvern, dar deschizi o oportunitate de sprijin dinspre Europa, dinspre Occident şi nu e puţin lucru”, a declarat Dan Dungaciu, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

În opinia acestuia, „Igor Dodon trebuie să primească un semnal că lucrurile s-au sfârşit”.

„Astfel, percepţia publică va fi că Dodon nu mai are putere este un semnal semnficativ. Igor Dodon este pe cale să plece, iar un pas în acest sens va fi schimbarea de Guvern. Şansa pe care Parlamentul o are este să dea un semnal, care nu este doar politic, ci şi geopolitic. Lumea se uită din afară la R. Moldova, inclusiv pe ideea că pleacă Igor Dodon, care este omul Rusiei”, a precizat Dungaciu.

Sociologul este de părere că ceea ce se întâmplă în R. Moldova este o bătălie pentru putere, iar aceasta a intrat în acceleraţie, deoarece se apropie alegerile prezidenţiale.

„Sigur că funcţia de preşedinte, chiar dacă nu este consistentă, la nivel simbolic este una importantă. Un preşedinte ales în funcţie, dacă reuşeşte să declanşeze alegeri anticipate, evident că îşi poate asigura şi o pondere mult mai importantă la nivelul Executivului R. Moldova. Desigur că această bătălie pentru putere este pe termen scurt, accelerată pentru acest eveniment. La acest moment este extrem de multă putere în zona lui Igor Dodon, iar din această perspectivă cred că lucrurile nu mai pot rămâne aşa”, a menţionat el.

Totodată, Dan Dungaciu susţine că un nou guvern ar putea fi investit cât mai aproape de alegerile prezidenţiale.

„Strategic vorbind aşa s-ar cuveni. Dacă va fi eficient trebuie să vedem, dar trebuie să fie un alt guvern, pentru că el mai are şi alte funcţii, are funcţia de a transmite un mesaj că Igor Dodon pierde puterea, este un mesaj foarte important în perspectiva campaniei prezidenţiale. E inevitabil că o moţiune de cenzură trebuie depusă”, a conchis Dan Dungaciu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md