07:57:16 29.03.2024
Stiri

Ploile din ultimele zile au deteriorat drumuri, au înnămolit grădini și au inundat gospodării: Meteorologii au emis un nou COD galben de precipitații puternice, cu GRINDINĂ și VIJELIE, iar ploi vor cădea în fiecare zi din săptămâna viitoare

Actualitate 21.06.2020 12:30 Vizualizări1552 Autor: Ziarul National
Ploile din ultimele zile au deteriorat drumuri, au înnămolit grădini și au inundat gospodării: Meteorologii au emis un nou COD galben de precipitații puternice, cu GRINDINĂ și VIJELIE, iar ploi vor cădea în fiecare zi din săptămâna viitoare


Ploile căzute în ultimele zile pe teritoriul R. Moldova au provocat numeroase pagube.

Precipitațiile puternice de ieri, de exemplu, au inundat gospodării, au înnămolit grădini, au deteriorat drumuri etc.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în localitatea Gotești din raionul Cantemir au fost deteriorate mai multe porțiuni de drum local din petriș, iar apa a nimerit în mai multe beciuri din gospodăriile oamenilor. La fața locului au intervenit salvatorii pentru lucrări de pompare.

Totodată, ploaia a distrus aproximativ trei kilometri de drum local în localitatea Cobani, raionul Glodeni, iar în localitatea Filipeni, raionul Leova, precipitațiile au înnămolit mai multe grădini, fiind necesară intervenția echipelor IGSU pentru pomparea apei din patru gospodării.



La Tocuz, raionul Căușeni, ploile au dus la scurgeri ale apei în pantă, în urma căreia într-un iaz de la periferia localității a fost spălat pământul de lângă canalul de evacuare a apei. În urma intervenției echipelor de salvatori în comun cu autoritățile, a fost posibilă prevenirea deteriorării digului de protecție.

Astăzi, meteorologii din R. Moldova au emis un nou Cod galben de precipitații puternice, valabil de la ora 13.00 până la ora 23.00. În următoarele ore se așteaptă instabilitate atmosferică, ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, temporar averse puternice cu grindină și vijelie.



Totoadată, până pe 3 iulie curent, mai este în vigoare un Cod galben de ieșire a apei în luncă. În legătură cu precipitațiile puternice, prognozate în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), hidrologii avertizează despre menținerea nivelului înalt al apei pe sectorul Criva – Costeşti - Stânca.

Prognozele Serviciului Hidrometeorologic de Stat arată că ploi cu descărcări electrice vom avea aproape în fiecare zi din săptămâna viitoare, iar maximele vor urca până la maximum plus 29 de grade Celsius.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md