02:04:33 25.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Ziarul NAȚIONAL nu are nimic în comun cu site-ul ANONIM de pe platforma Wordpress, care publică știri FALSE, însușindu-și o denumire asemănătoare: De ce nu-l observă SIS-ul?

Actualitate 21.06.2020 13:36 Vizualizări2448 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Ziarul NAȚIONAL nu are nimic în comun cu site-ul ANONIM de pe platforma Wordpress, care publică știri FALSE, însușindu-și o denumire asemănătoare: De ce nu-l observă SIS-ul?


Redacția Ziarului NAȚONAL (www.ziarulnational.md) este asaltată în ultimul timp de numeroase mesaje trimise de cititorii noștri în care suntem solicitați să confirmăm sau să infirmăm niște falsuri distribuite de o sursă electronică anonimă, care și-a însușit o denumire asemănătoare cu cea a publicației noastre.

Mai mult, printre cei „revoltați” se numără și angajați ai instituțiilor publice care cad în plasa unor escroci din mediul online. Unii dintre aceștia ne-au abordat direct să clarifice situația, alții au distribuit, însă, pe conturile lor de pe rețelele de socializare textele acestui site, contribuind, astfel, la perpetuarea falsurilor.

Recent, pe platforma wordpress.com (o sursă deschisă pentru publicarea blogurilor), de pe o adresă ce are în denumire indicat „ziarnational”, ni se spune că „de azi înainte te testezi obligatoriu la Covid și plătești câte 800 de lei pentru fiecare test”, că „membrii familiei vor fi testați cu același test”, pentru că nu există teste suficiente, că „opt din cei 72 de militari trimiși de Dodon la Moscova sunt infectați cu noul coronavirus” etc., informații neadevărate, fiind infirmate și la nivel oficial (cazul Ministerului Apărării - n.r.).





Aceste falsuri sunt răspândite la greu pe rețelele de socializare în ultimele zile. Fără adresă și date de contact, fără autori reali, acest site generator de fake-news continuă să funcționeze nestingherit și astăzi.

Asta deși, recent, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) arăta că a închis zeci de astfel de surse anonime și, atenție!, ne asigura că „monitorizează în continuare spaţiul informaţional pe dimensiunea promovării știrilor false”. Având în vedere importanța informării corecte a populației pe timp de pandemie, în contextul știrilor false despre COVID-19, care zădărnicesc inclusiv eforturile autorităților de a stopa infecția, ne așteptăm ca SIS să acționeze în consecință.

În cei peste șapte ani de existență, redacția Ziarului NAȚIONAL s-a mai confruntat, în diferite perioade, cu apariția unor portaluri-clonă, create de trolii apropiați puterii pentru a ne discredita. Îndemnăm cititorii noștri să evite astfel de surse de dezinformare și să ne citească pe www.ziarulnational.md, dar și pe paginile noastre oficiale de pe rețelele de socializare.

Redacția Ziarului NAȚIONAL,
21 iunie 2020


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md