21:09:02 24.04.2024
Stiri

FOTO // Ilan Șor a oferit PREMII generoase lucrătorilor medicali din tot raionul Orhei de ziua lor profesională

Actualitate 21.06.2020 14:18 Vizualizări1747 Autor: Ziarul National
FOTO // Ilan Șor a oferit PREMII generoase lucrătorilor medicali din tot raionul Orhei de ziua lor profesională


Peste 160 de lucrători medicali din municipiul și raionul Orhei au fost premiați, la inițiativa președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în contextul Zilei profesionale a lucrătorului medical și farmacistului, care este marcată azi. Un eveniment în acest sens a fost organizat de autoritățile locale în parcul „Ivanos” din Orhei la care au participat aproape 50 de reprezentanți ai celor 21 de instituții medicale din raion, inclusiv ai Spitalului Raional și ai Centrului de Sănătate Publică Orhei.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Orhei, echipa lui Ilan Șor a oferit premii în valoare totală de 266 de mii de lei pentru 92 de persoane de la Spitalul Raional și de la Centrul de Sănătate Publică Orhei, care luptă pe prima linie cu noul tip de coronavirus. Alte 108,5 mii de lei au constituit premiile pentru alți 75 de lucrători medicali de la instituțiile medicale din raion sau municipiu. Echipa lui Șor a mai oferit lucrătorilor medicali Diplome de Recunoștință, nouă tonometre instituțiilor medicale raionale, iar Spitalului Raional i-a donat 1000 de halate.

Ilan Șor, inițiatorul acțiunii, și-a exprimat regretul în cadrul unei intervenții live că majoritatea parlamentară PSRM-PD nu a admis discutarea proiectului de lege elaborat de Partidul „ȘOR”, care prevede acordarea mai multor facilități medicilor și egalarea lor cu militarii. „Voi sunteți eroii timpului nostru. Va mulțumesc enorm pentru ceea ce faceți. În cel mai scurt timp, echipa noastră se va implica în soluționarea mai multor probleme ale instituțiilor medicale din raion din gestiunea autorităților naționale. Vom moderniza sistemul de sănătate din raionul Orhei și vom identifica resurse pentru motivarea activității lucrătorilor medicali”, a declarat Șor.

Deputata din partea Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, le-a urat lucrătorilor medicali sănătate și rezistență. „La nivelul raionului Orhei, echipa noastră va susține medicii și sistemul de sănătate. Unul din obiectivele noastre viitoare va fi să creăm cele mai bune condiții de muncă în instituțiile în care activați, să fie cele mai bine dotate din țară și chiar spațiul european”, a menționat Tauber.

Felicitări le-a adresat lucrătorilor medicali și deputatul Igor Himici. „Sănătatea voastră este și sănătatea noastră”, a spus, printre altele, deputatul.

Medicii au fost felicitați și de către președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu. „Plecăciuni în fața Dvs. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a menționat Țurcanu.

Iar primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a afirmat că medicii și pedagogii au fost întotdeauna baza intelectualității, mai ales la sate. „Nu există cuvinte pentru a vă exprima recunoștința pentru activitatea Dumneavoastră din aceste zile, pentru salvarea de vieți”, a spus primarul.

Vicepreședinta Consiliului Raional, Irina Bogaciuc, a menționat că medicii sunt eroii și îngerii noștri în haine albe. Ea a dat asigurări că autoritățile raionale vor face tot posibilul pentru a susține sistemul medical.

Și-au felicitat colegii și directorul Spitalului Raional Orhei, Andrei Stratulat, și Ion Bolboceanu, directorul Centrului de Sănătate Publică. Totodată, cei doi manageri au menționat că instituțiile medicale din raion au fost susținute constant de autoritățile locale și de echipa lui Ilan Șor.

La finalul evenimentului, participanții au lansat spre cer baloane în cinstea, dar și în memoria medicilor care au fost răpuși de Covid-19.

Cei 266 de mii lei, respectiv, 108,5 mii de lei au fost alocați din bugetul Consiliului Raional Orhei, condus de reprezentanții Partidului „ȘOR”.

Este de menționat că și anterior, Ilan Șor și echipa sa au acordat suport multilateral medicilor și instituțiilor medicale din raionul și municipiul Orhei. Astfel, la începutul pandemiei, Fundația „Miron Șor”, a cărui președinte este Ilan Șor, a donat peste 1,3 mln lei pentru lupta cu noul tip de Coronavirus. De asemenea, autoritățile municipale au oferit transport gratuit pentru lucrătorii medicali din raion și au oferit gratuit hotelul orășenesc pentru a fi cazați medicii care lucrează la Spitalul Raional Orhei și luptă pentru viața pacienților infectați cu Covid-19, se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei Orhei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md