Încă opt decese noi provocate de COVID-19. Printre noile cazuri se află și doi lucrători medicali

Încă opt decese noi provocate de COVID-19. Printre noile cazuri se află și doi lucrători medicali
Foto: Încă opt persoane din Republica Moldova au murit din cauza COVID-19, iar printre acestea se numără o asistentă medicală și un doctor. Este vorba despre Victoria Maciuga, în vârstă de 45 de ani, care activa în secţia Pneumologie a Institutului Mamei şi Copilului, și despre medicului Vasile Sîrbu, în vârstă de 65 ani, şef al Serviciului endoscopie şi ultrasonografie din cadrul Spitalului Clinic Bălţi.

Încă opt persoane din Republica Moldova au murit din cauza COVID-19, iar printre acestea se numără o asistentă medicală și un doctor. Este vorba despre Victoria Maciuga, în vârstă de 45 de ani, care activa în secţia Pneumologie a Institutului Mamei şi Copilului, și despre medicului Vasile Sîrbu, în vârstă de 65 ani, şef al Serviciului endoscopie şi ultrasonografie din cadrul Spitalului Clinic Bălţi.

Decesul 466: bărbat în vârstă de 45 de ani din raionul Ocniţa, internat la IMSP SR Ocnița pe 12 iunie. Comorbidităţi: obezitate, hipertensiune arterială gr. III

Decesul 467: bărbat în vârstă de 58 de ani din municipiul Cahul, transferat în stare foarte gravă de la IMSP SR Cahul la Institutul de Medicină Urgentă pe 16 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, angiopatie diabetică, nefropatie diabetică.

Decesul 468: bărbat în vârstă de 64 de ani din municipiul Chișinău, transferat de la SCBI „Toma Ciorbă” la Institutul de Medicină Urgentă pe 16 iunie. Comorbidităţi: ciroză hepatică virală, angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. III.

Decesul 469: femeie în vârstă de 51 de ani din raionul Ceadâr-Lunga, internată la IMSP SR Ceadâr-Lunga pe 17 iunie cu pneumonie bilaterală.

Decesul 470: femeie în vârstă de 84 de ani din raionul Orhei, internată la IMSP SR Orhei pe 10 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, cardiopatie ischemică cronică.

Decesul 471: bărbat în vârstă de 72 de ani din raionul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia pe 17 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2.

Cu regret, anunţăm decesul medicului Vasile Sîrbu (decesul 472), în vârstă de 65 de ani, şef al Serviciului endoscopie şi ultrasonografie din cadrul Spitalului Clinic Bălţi, internat în data de 18 iunie la Spitalul Clinic Republican, cu COVID-19. Exprimăm sincere condoleanţe familiei şi putere să treacă peste aceste momente grele.

Totodată, ne exprimăm profunda tristeţe pentru pierderea asistentei medicale Victoria Maciuga (decesul 473) de 45 de ani, care activa în secţia Pneumologie a Institutului Mamei şi Copilului. Regretata colegă a fost internată la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail” pe 6 iunie cu COVID-19.  Dumnezeu să o odihnească în pace!

În total, 23 de lucrători medicali au pierdut lupta cu viaţa din cauza infecţiei COVID-19.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente