Moldovenii au acces interzis în mai multe state, iar în altele - restricții de călătorie și reguli de intrare. Iată lista acestora

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a publicat informații actualizate privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state. Potrivit acestora, moldovenii nu pot intra pe teritoriul unor țări precum Bulgaria, Cipru, Finlanda, Franța, Letonia, Lituania, Olanda, Suedia, Islanda, Norvegia, Turcia și altele. Totodată, alte țări și-au creat propriile liste de restricții și reguli de care trebuie să ții cont, dacă vrei să le treci granița.

Foto: poza simbol

Astfel, mai multe state au interzis sub orice formă intrarea cetățenilor moldoveni pe teritoriul lor, majoritatea - până pe data de 30 iunie. Lista acestora o puteți vedea în documentul atașat.

Totodată, alte state impun anumite restricții și reguli de respectat dacă vrei să le treci granița sau să le tranzitezi teritoriul. În majoritatea cazurilor, printre care și România, Ucraina, Belgia, Cehia, Germania, Irlanda, Italia este permis accesul unor anumite categorii de persoane și se impune obligativitatea respectării unui regim de carantină de14 zile, după ce ai intrat în țară, dar și alte reguli, personalizate pentru fiecare stat în parte, pe care le găsiți, la fel în documentul atașat.


Pub