A doua țară care depășește cifra de un milion de cazuri de infectare cu Covid-19, după SUA

Brazilia a depăşit, vineri, pragul de un milion de cazuri de contaminări confirmate cu noul coronavirus, atins anterior numai de Statele Unite, după un record de infecţii noi în 24 de ore, a anunţat vineri Ministerul Sănătăţii, citat de AFP, scrie Agerpres.

Foto: cnn.com

Cea mai mare ţară din America Latină numără în total 1.032.913 cazuri de contaminare, după o creştere foarte importantă de 54.771 de noi cazuri de infecţie într-o zi. De asemenea, deplânge 48.954 de decese, după ce 1.206 de persoane au murit doar în 24 de ore.

Până vineri, creşterea cea mai puternică a numărului de cazuri în 24 de ore fusese înregistrată la 16 iunie, cu puţin peste 34.000. Ministerul a explicat această progresie puternică „parţial printr-o instabilitate a modului de extragere a datelor în state ca Bahia, Rio de Janeiro şi Sao Paolo”. Date referitoare la mai multe zile ar fi fost, astfel, raportate ca fiind într-o singură zi.

Oamenii de ştiinţă consideră că statisticile oficiale sunt mult subestimate, din cauza lipsei testelor în această ţară cu 212 milioane de locuitori.

Noile date fac din Brazilia a doua ţară din lume ca număr de cazuri şi decese provocate de Covid-19, după Statele Unite.

Curba generală a răspândirii coronavirusului pare, totuşi, să se stabilizeze în prezent, după o progresie foarte semnificativă în ultimele săptămâni.


Pub