Un polițist din Bălți a decedat de Covid. „A luptat două săptămâni pentru viață, sperând că va învinge virusul”

Un angajat al Secției coordonare operațională din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți, în vârstă de 52 de ani, a decedat din cauza Covid-19, anunță Inspectoratul General al Poliției. El era căsătorit și avea un copil.

Foto: Poliția.md

Ofițerul a fost internat în Spitalul din mun. Bălți, unde a urmat tratament timp de două săptămâni. Chiar dacă nu suferea de alte boli, starea sa de sănătate s-a înrăutățit din cauza unei pneumonii acute, provocate de noul virus. „A luptat două săptămîni pentru viață, cu speranța că va învinge virusul, însă noaptea trecută, în jurul orei 04:30, organismul său a cedat”, au relatat colegii săi.

Polițistul a avut la întreținere un copil minor și a activat în cadrul Poliției din anul 1999. Soția acestuia este medic și a luptat, alături de soț, în prima linie, pentru a salva persoanele infectate cu Covid.

„A fost un profesionist de excepţie, un om de o mare nobleţe sufletească, devotat profesiei, punând, de cele mai multe ori, interesele serviciului înaintea celor personale. Întrega familie a Inspectoratului General al Poliției transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente triste, în care pierdem unul dintre cei mai buni camarazi”, se menționează într-un comunicat al IGP.


Pub