PLDM va lupta pentru fotoliul de șef al statului, la prezidențialele din toamnă. Când va fi anunțat candidatul

Partidul Liberal Democrat din Moldova anunță că va înainta un candidat pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Nu se cunoaște, deocamdată, cine va lupta pentru fotoliul de șef al statului, în cadrul scrutinului anunțat pentru 1 noiembrie, dar numele persoanei va fi făcut public în cadrul Congresului IX Extraordinar al formațiunii, programat pentru data de 16 august.

Foto: PLDM

„Noi credem că Republica Moldova are nevoie de un șef de stat cu viziuni europene, care să garanteze respectarea Constituției, să apere independența și integritatea teritorială a republicii, să respecte separația puterilor în stat și să-i reprezinte pe toți cetățenii, indiferent de simpatiile lor politice sau de originile lor etnice. Noi, liberal-democrații, putem oferi cetățenilor șansa de a alege un asemenea președinte”, se menționează în rezoluția Consiliului Politic Național al PLDM.

Rezoluția a fost adoptată în cadrul ședinței de astăzi a CPN al PLDM, desfășurată online din cauza pandemiei. Membrii CPN au discutat despre situația social-politică din Republica Moldova și au aprobat o serie de hotărâri ce vizează construcția de partid și obiectivele imediate ale PLDM. S-a decis să fie consolidate structurile teritoriale, să fie convocate conferințele organizațiilor teritoriale, iar în toate activitățile accentul să fie pus pe disciplina de partid.

De asemenea, membrii CPN au decis să convoace Congresul IX Extraordinar al PLDM, pe data de 16 august 2020. În cadrul acestuia, urmează să fie lansat candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale și să fie operate unele completări și actualizări la Statutul și Programul politic al PLDM.

Iată ce conține Rezoluția adoptată de PLDM:

Rezoluția PLDM din 20 iunie 2020 / Sursa:pldm.md

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 1 noiembrie. Deputații au adoptat proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea datei scrutinului pe 21 mai, cu 50 de voturi pro. Deocamdată, niciun partid nu și-a anunțat candidatul.


Pub