Covid-19 a mai curmat 6 vieți. O asistentă medicală a Dispensarului Republican de Narcologie, printre victime

O asistentă medicală din cadrul Dispensarului Republican de Narcologie a decedat astăzi, din cauza infecției cu coronavirus. Femeia fusese internată pe 18 iunie, în stare gravă. Totodată, Ministerul Sănătății anunță despre alte 5 decese cauzate de noul virus, în această după amiază, în afară de cele 8 făcute publice dimineața. Bilanțul de astăzi al persoanelor răpuse de Covid ajunge la 14.

Foto: UNIMEDIA

Astfe, potrivit informațiilor prezentate de minister, asistenta medicală, în vârstă de 58 de ani, activa în Unitatea de Primiri Urgențe a Dispensarului Republican de Narcologie. Femeia fusese internată în stare gravă, la data de 18 iunie, la Spitalul Raional Anenii Noi.

O altă victimă a noului virus s-a dovedit a fi o femeie de 54 de ani, din mun. Chișinău, internată la data de 17 iunie, la Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: leucemie, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Și un bărbat de 51 de ani, din raionul Fălești, a decedat astăzi. Fusese internat la data de 5 iunie, în stare de gravitate medie, cu pneumonie interstițială bilaterală și insuficiență respiratorie acută, la Spitalul Clinic Bălți.

În Spitalul din Bălți s-a stins din viață și un bărbat de 67 de ani. El fusese internat la data de 18 iunie. Comorbidități: diabet zaharat.

Într-un alt caz este vorba despre o femeie de 79 de ani, din raionul Soroca, internată la Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: fibrilație atrială cronică, anemie cronică.

O altă femeie, de 68 de ani, a decedat în Bender. Comorbidități: boală ischemică a cordului, cardiopatie mixtă, schizofrenie, cahexie.

Bilanțul total al deceselor cauzate de noul tip de coronavirus, de la începutul pandemiei, se ridică la 464 în Moldova. Astăzi dimineață, Ministerul Sănătății anunța despre alte 8 persoane decedate în urma infecției cu Covid-19, cea mai tânără având doar 37 de ani.

Astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate 397 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, toate fiind cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 13.953 cazuri, de la începutul pandemiei.


Pub