(video) Marianna Melnic: „La FTP-UTM am creat prima pereche de pantofi stiletto!”

maxresdefault

Marianna Melnic este specialistă în Digital Marketing, dar deține și un brand de corturi TeePee pentru copii – domik.ro, creat din pasiunea sa pentru a coase, pe care o poartă în suflet din copilărie.

Spune că i-a plăcut mereu să exploreze, să inventeze, să creeze mici bucurii în arta cusutului, iar când a sosit momentul alegerii specialității, a direcției sale în viață, domeniul designului a prevalat și astfel a devenit studentă la Universitatea Tehnică a Moldovei, pe atunci Facultatea de Industrie Ușoară, actualmente Facultatea de Textile și Poligrafie, specialitatea „Modelarea și tehnologia confecțiilor din piele”.

Urma să devină designer de încălțăminte și era super entuziasmată. Îi plăcea perspectiva să se afirme în modelling, adora universitatea, îndrăgise din prima clipă și noul bloc al facultății, iar pe parcursul studiilor a admirat mereu oportunitatea inedită de a integra procesul de studii cu cel de fabricație, pe care aveau posibilitatea să-l urmărească pe viu la fabricile și întreprinderile de profil din republică – de la crearea schițelor din biroul proiectantului până la croirea, trasul pe calapod și finisarea produsului. Ulterior, a avut posibilitatea să-și proiecteze și să-și confecționeze prima pereche de pantofi (pantofi stiletto!). A fost ziua în care trăise primul succes profesional! Iar pentru proiectul de diplomă, după un studiu minuțios al osteoporozei și al piciorului cu amputație și malformații, și-a propus crearea unei perechi de încălțăminte ortopedică în cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare – CREPOR.

Astfel, încă din aulele universitare, s-a convins de faptul că a făcut alegerea corectă. Tocmai de aceea a răspuns cu bucurie invitației CEGHID de a le vorbi semenilor săi despre alegerea sa, care poate deveni și a lor, și a subliniat pe această cale importanta programelor de #studiiUTM.

https://www.youtube.com/watch?v=NB-ULnjRMCo&feature=emb_title

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente