(video) CSM, în ședință extraordinară. Pentru ce s-au întrunit de urgență membrii Consiliului

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întrunit, în această dimineață, într-o ședință extraordinară. Asta deși tradițional, ședințele au loc doar în zilele de marți. Pe ordinea de zi figurează doar trei subiecte, printre care și activitatea instanțelor judecătorești în perioada epidemiologică, în contextul numărului mare de infectări printre judecători și angajații instanțelor.

Foto: UNIMEDIA

Membrii CSM au discutat despre măsurile întreprinse pentru a evita răspândirea infecției Covid în cadrul instanțelor judecătorești din țară și în special din municipiul Chișinău, acolo unde au fost înregistrare cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

La raport au fost chemați șefii instanțelor din capitală, care au declarat că au fost întreprinse toate măsurile necesare, însă au precizat că este imposibil să se respecte toate regulile impuse de autorități, deoarece sunt foarte puțini angajați care au rămas să activeze în instituții, inițial lipsea acoperirea financiară pentru procurarea cantităților necesare de măști, mănuși și dezinfectanți, judecătorii fiind nevoiți să le procure din bani proprii, iar în unele situații, atât cetățenii, cât și avocații care vin la ședințe sau pentru a soluționa alte chestiuni nu sunt receptivi le cerințele care se impun.

Urmăriți înregistrarea integrală a ședinței:

Iată ordinea de zi a ședinței de azi, pe care sunt incluse doar 3 subiecte:


Pub