Avocat din Telenești prins în flagrant în timp ce lua mită 2 mii euro. Pentru ce a cerut bani

Un avocat din Telenești a fost reținut în flagrant de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă și trafic de influență. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 2000 de euro pentru a-l ajuta să scape de răspundere penală pentru că a condus automobilului în stare de ebrietate.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit denuntatorului, avocatul ar fi susținut că ar avea influență asupra unor angajați ai Inspectoratului de Poliție Telenești și procurorului din cadrul Procuraturii Telenești, care conduce urmărea penală în dosarul său și că i-ar putea determina pe funcționari să falsifice probele ce urmează a fi administrate, astfel fiind posibilă neatragerea la răspundere penală pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate.

Fiind documentat de CNA, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea 2000 de euro. Acesta a fost escortat la sediul DGT Nord pentru a fi audiat, în prezent fiind în custodia CNA pentru 72 de ore.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență si corupere pasivă. Ofițerii CNA desfășoară acțiuni de urmarire și de investigare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și potențială implicare a altor funcționari în prezenta cauză.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.


Pub