Respilon Window Membrane – plasa-filtru pentru fereastră ce nu are analog în lume

Aerul poluat este unul dintre principalii factori de risc pentru sănătatea omului de astăzi. În lume există un număr foarte mare de substanțe precum praful, smogul, gazele de eșapament, polen, sporii fungici și de mucegai, poluând atmosfera, afectează sănătatea și pot cauza diverse boli. Unele dintre cele mai periculoase tipuri de poluare ale aerului sunt cele mai mici particule solide de smog cu un diametru de aproximativ 2,5 microni. Aceștia sunt capabili să depășească bariera între aerul alveolar al plămânilor și sânge și să intre în sistemul circulator, ceea ce duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, respiratorii și oncologice.

Foto: Respilon Moldova

Noi petrecem aproximativ 85% din timpul nostru acasă sau la birou și respirăm aer poluat, fără să ne gândim la asta. Peste 90% dintre diverși poluanți intră în casa noastră prin ferestre, ceea ce creează un pericol pentru sănătatea umană. Pentru mii de oameni aceasta este realitatea de zi cu zi.

Plasa Respilon Air / Sursa:Respilon Moldova

O soluție inovatoare a fost găsită de compania cehă Respilon, lider pe piața de cercetare și comerț cu mărfuri care folosesc nanofibre. Respilon este singura companie din lume care produce produse de nanofibră pentru utilizatorii finali. Dacă comparați nanometrul și metrul, este ca o minge de tenis în raport cu planeta Pământ. Nanofibra este foarte subțire și ușoară. Un gram de nanofibră este suficient pentru a ocoli pământul de-a lungul ecuatorului, iar 10 grame sunt suficiente pentru a întinde un fir de nanofibră de la Pământ până la Lună. Nanofibra este extrem de subțire, de 1000 de ori mai subțire decât un fir de păr uman.

Încă unsprezece ani în urmă, producția în masă a fibrelor cu un diametru atât de mic era imposibilă, pentru că filarea electrostatică, o tehnologie patentată, era atunci necunoscută. Respilon poate acum produce cea mai mică nanofibră în volume mari. Nanofibrele Respilon Air au proprietăți unicae de filtrare și protecție, menținând în același timp o respirabilitate excelentă. Datorită acestui fapt, Respilon poate produce o varietate de produse pentru a proteja sănătatea oamenilor, de exemplu, membrana de fereastră Respilon Window Membrane (RWM)

Respilon Window Membrane / Sursa:Respilon Moldova

Membrana de fereastră Respilon Window Membrane este prima membrană pentru ferestre din lume, respirabilă și transparentă. Aceasta conține în componența sa un strat filtrant de nanofibre Respilon Air. Membrana este capabilă să protejeze apartamentul sau biroul de particule ultrafine periculoase pentru sănătatea umană, prezente în aerul străzii: smogul, gaze de eșapament, praf, polen, bacterii, spori fungici, microorganisme, produse de ardere și altele. Toate acestea pătrund în cameră prin ferestre în timpul aerisirii. Respilon Window Membrane este o barieră fiabilă care contribuie la menținerea curățeniei, confortului și siguranței mediului de trai al omului.

Respilon a creat un produs inovator care nu are analog pe piață și acum acesta este disponibil și în Moldova.

Plasa Respilon Air sub microscop / Sursa:Respilon Moldova

Compania Lex Acoustic SRL este partenerul și distribuitorul oficial al producției Respilon în Republica Moldova.

Ne găsiți pe respilon.md, pe pagina facebook Respilon Moldova sau la numerele de telefon: 079327735, 068151227.


// console.log('no ads situation')