(doc) Magazinul, care s-a plâns pe un bătrânel la poliție: „De două luni era monitorizat. Regulat „greșea” la cântar sau la denumirea produsului. E un făptaș fraudulos și ostentativ”

Administrația unității comerciale, cea care a depus o plângere pe domnul Vasile, bâtrânul care ar fi cântărit din greșeală marfa mai scumpă la un preț mai redus, a venit cu o reacție în urma criticilor care au apărut pe rețelele de socializare la adresa lor. Aceștia spun că bătrânul nu este o persoană nevoiașă și nici nu a solicitat ajutor din partea lor și, de fapt, bărbatul ar fi un „făptaș fraudulos”.

Foto: Poliția Republicii Moldova

Potrivit unui comunicat emis de reprezentanții unității comerciale, bătrânul, timp de două luni, începând cu luna aprilie venea o dată în săptămâna la magazin și cântărea produsele greșit.

„Acest cetățean în mod regulat vizita hipermarketul și manipula greutatea și denumirea produsului. Aceste manipulări au dus la apariția unor diferențe bănești în favoarea persoanei în cauză și au cauzat pagube unității de comerț”, scriu în comunicat.

Angajații l-ar fi avertizat de mai multe ori, însă bătrânul comitea din nou aceleași acțiuni.

„Persoana în cauză, cu rea intenție conștient revenea în hipermarket și continua să comită acțiuni ilegale. De fiecară dată, la avertizările angajaților bărbatul se comporta ostentativ, își exprima punctul de vedere că normele sociale nu sunt pentru el un reper în comunicare”, mai scriu aceștia.

Amintim că ieri, 18 iunie 2020, bătrânul de 81 de ani a ajuns în centrul atenției, după ce pe o rețea de socializare au apărut imagini cu acesta în timp ce era documentat de niște polițiști. Autorul postării a scris că acesta era îmbrăcat foarte „sărac, în ciorapi rupți” și era însoțit de un câine, care însă rămas în fața unității comerciale, după ce bărbatul a fost preluat de polițiști.

Potrivit poliției, bătrânul cântărea marfa mai scumpă la un preț mai mic față de costul real al acestuia, astfel cauzând un prejudiciu unității comerciale. Incidentul s-a produs la un market din sectorul Botanica, de pe bulevardul Decebal.

Totodată, bătrânul nu a fost sancționat. Angajații poliției l-au vizitat pe bărbat la domiciliu, au discutat incidentul în care a fost implicat și l-au îndemnat să ceară ajutor, atunci când va mai avea nevoie.


Pub