22:50:46 28.03.2024
Stiri

FOTO // La Comrat a demarat CONSTRUCȚIA unui bloc nou de studii a Liceului „Mihai Eminescu”, unicul liceu cu predare în limba română din oraș. România a acordat 15 milioane de lei pentru acest proiect

Actualitate 19.06.2020 13:39 Vizualizări1950 Autor: Ziarul National
FOTO // La Comrat a demarat CONSTRUCȚIA unui bloc nou de studii a Liceului „Mihai Eminescu”, unicul liceu cu predare în limba română din oraș. România  a acordat 15 milioane de lei pentru acest proiect


La Comrat a început construcția unui bloc nou de studii a Liceului „Mihai Eminescu”, singurul din municipiu cu predare în limba română. Proiectul este finanțat de Guvernul României, care a alocat 15 milioane de lei, dar și din sursele bugetului de stat – 5,7 milioane de lei. Acest proiect a fost în pericol, deoarece Adunarea Populară a Găgăuziei a refuzat, în primăvara curentă, să acorde 5,7 milioane de lei. În cele din urmă, resursele financiare au fost alocate din bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la indicația ministrului Igor Șarov.

Prim-ministrul Chicu a vizitat șantierul împreună guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, și Daniel Ioniță, Ambasadorul României în R. Moldova.

Citește și: Autoritățile de la Comrat REFUZĂ să aloce 5,6 milioane de lei pentru construcția unui nou bloc al Liceului „Mihai Eminescu” din Comrat, în condițiile în care România a acordat 15 milioane de lei

„Acest eveniment este unul istoric, pentru că se construieşte o şcoală, un obiectiv cu o semnificație atât de importantă. Este un semnal că societatea revine la normalitate. Am început să ne gândim în mod real la generațiile viitoare. Mulțumim poporului român pentru suportul în construcția acestei şcoli. Felicit autoritățile din UTA Găgăuzia pentru eforturile care le depun în educarea societății”, a spus premierul, citat de un comunicat de presă al Guvernului.

Citește și: Comratul - ba, Chișinăul - da: MECC a găsit bani pentru construcția unui NOU bloc de studii la Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, după ce autoritățile găgăuze au refuzat să aloce suma necesară

În liceu învață în prezent 476 de elevi, iar blocul existent nu dispune de spațiile necesare pentru realizarea procesului educațional calitativ.

Citește și: Ministrul Educației a vizitat liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, după ce autoritățile din UTA Găgăuzia au fost NEPĂSĂTOARE în privința extinderii instituției. Șarov: „Vom reuși să valorificăm ajutorul oferit de România. MECC se implică”

Blocul nou de studii va avea sală de sport, cabine de baie, cantină și bloc sanitar, bibliotecă, laboratoare pentru lecțiile de fizică, chimie și biologie și alte facilități. În cadrul proiectului, vor fi executate lucrări de modernizare a blocului existent, precum adaptarea toaletelor pentru elevii cu nevoi speciale, reamenajarea sălii de sport și a bibliotecii, transformarea unor birouri administrative în clase de studii.


Blocul de studii va fi dat în exploatare la începutul anului de studii 2021. Instituția va avea o capacitate pentru mai mult de 700 de elevi care vor învăța în limba română.







Sursa foto: tvrmoldova.md


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md