Actualitate

Cea mai mare bancă din Europa concediază 35.000 de angajaţi

HSBC şi-a reluat planurile de a reduce aproximativ 35.000 de locuri de muncă pe care le-a pus pe gheaţă după izbucnirea coronavirusului, întrucât cea mai mare bancă din Europa are un impact asupra profiturilor sale deja în scădere.

„Nu am putut întrerupe concedierile la nesfârşit – a fost întotdeauna o întrebare despre„ nu dacă sau când ”, a spus directorul executiv al băncii, Noel Quinn, adăugând că măsurile anunţate pentru prima dată în februarie au fost „şi mai necesare astăzi ”.

Un purtător de cuvânt al HSBC a confirmat conţinutul memoriului.

HSBC (HSBA.L) a amânat reducerea locurilor de muncă, ca parte a unei restructurări mai largi, pentru a reduce costurile de 4,5 miliarde de dolari.

Acum, Noel Quinn a spus că acum trebuie să reia programul pe măsură ce profiturile scad şi previziunile economice indică o perioadă plină de provocări, adăugând că a cerut directorilor superiori să analizeze modalităţile de a reduce costurile în a doua jumătate a anului 2020.

Cea mai mare parte a reducerilor de locuri de muncă se vor face la biroul din Global Banking and Markets (GBM), care găzduieşte investiţiile bancare şi tranzacţionarea HSBC, a spus un director executiv.

Reducerile vor afecta în principal bancherii seniori din Marea Britanie, care lucrează în sediul GBM.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *