A treia alertă cu bombă la Ambasada Federației Ruse la Chișinău, în această lună

Tot personalul ambasadei Ruse de la Chișinău a fost evacuat astăzi, iar zona a fost încercuită din cauza unei alerte false cu bombă. Poliția caută expeditorul unui e-mail suspect, care a pus pe jar, a treia oară în această lună, toate serviciile specializate ale MAI.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor prezentate de Poliția Capitalei, astăzi 18 iunie ora 09:03, în adresa Inspectoratul de politie Buiucani din cadrul Direcție de Poliție a municipiului Chișinău, a parvenit informația precum că, sediul Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova este minat.

Informația a fost remisă în adresa administrației Ambasadei de la o sursă anonimă prin intermediul poștei electronice.

A treia alertă cu bombă la Ambasada Federației Ruse la Chișinău, în această lună / Sursa:martor ocular

Imediat la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, echipajele BPRO, grupa operativă a IP Buiucani, zona fiind încercuită. La moment de către specialiștii din cadrul serviciului „BOMBTEH”, se verifică adiacentul Ambasadei.

A treia alertă cu bombă la Ambasada Federației Ruse la Chișinău, în această lună / Sursa:martor ocular

Urmare a verificărilor de către forțele de ordine careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Pe cazul dat IP Buiucani a inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Amintim că este a treia oară de la începutul lunii iunie când pe poșta electronică a Ambasadei parvin mesaje, precum că clădirea ar fi minată.

Prima oară s-a întâmplat la data de 1 iunie 2020, iar a doua oară, la data de 5 iunie. În ambele cazuri, alertele s-au dovedit a fi false.


Pub