(stop cadru) Diacov: Propun să impozităm deputații care pleacă din fracțiuni, fac pierderi mari la Buget

Deputații au început cu glume ședința de astăzi a Parlamentului. Președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a propus ca parlamentarii care pleacă dintr-un partid în altul să fie impozitați, pentru a mai acumula niște bani în Bugetul de stat.

Dumitru Diacov a lăsat să se înțeleagă că parlamentarii „transfugi” ar fi cumpărați. „În spiritul cooperării fracțiunilor oficial venite în Parlament, propun să căutăm soluții pentru completarea părții de venituri la Buget. Să venim cu o inițiativă să impozităm deputații care pleacă, acum sunt mari pierderi la Buget”, a declarat acesta.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a spus că susține propunerea lui Diacov.

Ieri, deputata Partidului Democrat Efrosinia Grețu a anunțat că părăsește fracțiunea PD și va adera la grupul parlamentar Pro-Moldova.

Anterior, la 9 iunie, deputatul Angel Agache anunța că părăsește Partidul Democrat și aderă la grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu. Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a declarat că la mijloc ar sta interese financiare și nicidecum viziuni politice.

În total, până astăzi, 16 deputați din Partidul Democrat au părăsit fracțiunea până astăzi. Dintre ei, 14 s-au alăturat grupului Pro-Moldova, condus de Andrian Candu, iar 2 au aderat la fracțiunea Partidului Șor.

PD a rămas cu 13 parlamentari din 29 câți a avut inițial.


Pub