(video) Aplauze în Parlament, pentru angajații medicali: Le mulțumim că rămân fideli jurământului, fiind în prima linie în lupta cu Covid-19

Anual, ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată în a treia săptămâna a lunii iunie. Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, din numele deputaților, a adus mulțumiri tuturor lucrătorilor medicali din țară pentru profesionalism demonstrat în activitate, contribuție și dăruire față de dezvoltarea sistemul medical și în special pentru fidelitatea manifestată odată cu declanșarea pandemiei cu Covid-19.

„Din partea întregului Parlament, în această perioadă dificilă să le aducem multumiri pentru abnegație și profesionalism, pentru dăruire și contribuție la dezvoltarea sistemului medical și în mod deosebit pentru faptul că în aceste clipe grele rămân fideli jurământului aflându-se la prima linie în lupta cu pandemie cu Covid-19.

Va dorim multă sanătate și împliniri remarcabile în activitatea dumneavoastră”, a spus șefa Parlamentului.

De la începutul pandemiei cu Covid-19 au fost confirmate 2040 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: 511 medici, 809 asistenţi medicali, 112 felceri, 23 farmaciști, iar personal auxiliar-583.

Republica Moldova a înregistrat un record absolut ieri, 17 iunie, după ce au fost testate pozitiv alte 478 de persoane.


Pub