15 ofițeri SIS, infectați cu noul coronavirus. „Nu sunt 100 de persoane, cum se vehicula”

15 ofițeri SIS au fost diagnosticați cu noul tip de coronavirus, de la începutul pandemiei, anunță Serviciul de Informații și Securitate, după ce unul dintre deputați a anunțat, în cadrul ședinței Parlamentului, că ar fi vorba despre circa100 de persoane, ofițeri și membrii familiilor lor.

Foto: UNIMEDIA

Majoritatea dintre ofițerii infectați cu Covid-19 au manifestat o formă ușoară, care nu a necesitat spitalizare, aflându-se în izolare la domiciliu, potrivit informațiilor prezentate de SIS.

„Situația existentă nu afectează activitatea Serviciului și procesul de lucru se desfășoară în regim normal, cu respectarea recomandărilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și ale Agenției Naționale a Sănătății Publice”, se mai menționează în comunicatul remis de instituție.

Astăzi, deputatul Chiril Moțpan a declarat, în plenul Parlamentului, că potrivit informațiilor de care dispune, în cadrul SIS ar fi peste 100 de persoane infectate, ofițeri și membrii familiilor lor.

În acest context, dar și în legătură cu numărul mare de infectări în rândurile polițiștilor din țară, ministrul de Interne, Pavel Voicu, dar și ministra Sănătății, vor fi audiați în cadrul următoarei ședințe a Parlamentului.


Pub