(video) 6 moldoveni, reținuți de oamenii legii din Ucraina. Dădeau buzna cu arme de foc în magazine specializate în tehnică de calcul și furau tot ce le cădea sub mână

6 moldoveni, originari din municipiul Chișinău și sudul țării, au fost reținuți de oamenii legii din orașul Dnepr, regiunea Dnepropetrovsk pentru furt. Suspecții sustrăgeau, pe timp de noapta, telefoane mobile și tehnică de calcul din magazine specializate în vânzarea acestora. Potrivit poliției, gruparea reținută își desfășura „activitatea” atât pe teritoriul Republicii Moldova cât și a altor state. Cetățenilor moldoveni le-a fost aplicată măsura preventivă pe un termen de 30 zile. , iar ulterior vor fi extrădați în Republica Moldova pentru ispășirea pedepselor.

Cei 6, cu vârsta cuprinsă între 23-30 de ani, au fost anterior judecați pentru comiterea crimelor deosebit de grave.

Aceștia au comis și pe teritoriul Ucrainei atacuri tâlhărești cu folosirea armelor de foc, furturi din bancomate și din case de elită. În urma perchezițiilor efectuate, la domiciliile acestora au fost depistate și ridicate corpuri delicte și instrumente cu care au fost comise infracțiunile.

Acțiunile de reținere au fost întreprinse de către angajații Direcției de Poliție a mun. Chișinău a IGP, în comun cu cei ai Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani și cu sprijinul subdiviziunilor specializate.

Activitatea camuflată și bine organizată a fost monitorizată timp de jumătate de an, fiind acumulate probe concludente care demonstrează complicitatea suspecților în comiterea furturilor.

În urma unei operațiuni de amploare, organizată în comun cu organele de drept din Ucraina, indivizii au fost reținuți în orașul Dnepr, regiunea Dnepropetrovsk.


Pub