Cei trei copii ai asistentei medicale din Cahul, răpusă de Covid-19, își vor redobândi cetățenia română. ANC a semnat un ordin în acest sens

Cei trei copii ai asistentei medicale din Cahul, răpusă de noul tip de coronavirus, pe 6 mai, își vor redobândi cetățenia. Președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie a semnat, astăzi, un ordin în acest sens, anunță de pagina sa de Facebook, Ana Guțu, Secretara de stat a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul de la Bucureşti.

Foto: protv.ro

„Azi președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie a semnat ordinul prin care cei trei copii ai asistentei medicale din Cahul, Republica Moldova, decedată la 6 mai 2020 în urma infecției Covid-19, își redobândesc cetățenia română. Drum bun în viață, dragi români, cu Doamne ajută în toate ce veți face de acum înainte!”, a acris Guțu.

Amintim că pe 6 mai s-a stins pe patul de spital din cauza infecției Covid-19 o asistentă medicală din Republica Moldova, mamă care își creștea de una singură cei trei copii. Soțul o părăsise pentru a-și crea o altă familie.

În 2017 a depus dosarele de redobândire a cetățeniei române pentru ea și cei trei copii ai săi, doi minori, însă nu a mai primit actele. În acest sens Ana Guțu, Secretara de stat a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul de la Bucureşti a sesizat Autoritatea Națională pentru Cetățenie ca să i se acorde „post-mortem cetățenia română asistentei medicale, dar și celor 3 copii”.


Pub