MAI: Avem infectați cu Covid-19 în toate subdiviziunile, dar nu o să punem lacăt la ușă să mergem acasă

„Infectați cu Covid-19 sunt în toate subdiviziunile MAI. Asta nu înseamnă că trebuie să punem lacăt la ușă și să mergem acasă”. Aceasta este reacția Alinei Zbancă, șefa Cabinetului ministrului de Interne, Pavel Voicu, la declarațiile deputatei Marina Tauber, care a anunțat, în plenul Parlamentului, că circa 20 de polițiști din cadrul IP Orhei sunt infectați cu Covid, iar inspectoratul nu a fost plasat în carantină.

Foto: UNIMEDIA

„Doamna Tauber probabil nu realizează ce s-ar întâmpla la Orhei sau în toată țara, dacă ar fi puse în carantină toate inspectoratele de Poliție. Poate asta ar fi în “avantajul” politicienilor, nu și al cetățenilor. Aste adevărat, la IP Orhei avem 22 cazuri de infectare cu coronavirus, dar au fost testati 164 de angajați. Respectiv, infectații sunt la tratament, cei care au fost în contact sunt în autoizolare, restul activează respectând toate măsurile necesare”, a menționat Alina Zbancă.

„Noi avem infectați în toate subdiviziunile MAI, asta nu înseamnă că trebuie să punem lacăt la ușă și să mergem acasă. Se iau în calcul toate recomandările și se stabilește regimul de lucru, cu respectarea măsurilor. Suntem responsabili de viața angajaților noștri mai mult decât orcine, iar conducerea MAI ține la control strict această situație, cu grijă pentru sănătatea oamenilor”, a mai adăugat șefa Cabinetului ministrului de Interne.

„Acest manifest este politică curată, zonă în care nu vrem să fie implicată imaginea polițiștilor, mai ales a celor care luptă cu această boală. Chiar vreți să ajutați? Atunci întrebați polițiștii din Orhei dacă poate au nevoie de suport, poate echipament de protecție, poate soluții pentru dezinfectare sau un simplu “Mulțumim pentru tot ceea ce faceți în perioada aceasta””, a conchis Alina Zbancă.

În total, Ministerul are 256 angajați infectați, din acest număr 140 s-au tratat, o persoană a decedat, iar 115 urmează tratament.

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, vor fi audiați în cadrul următoarei ședințe a Parlamentului, în legătură cu numărul în creștere al cazurilor de infectare cu Covid-19 în rândurile polițiștilor din mai multe raioane, dar și în alte instituții de forță ale statului.


Pub