Închisoare de până la 2 ani pentru curse auto ilegale pe drumurile publice. Inițiativa, votată în prima lectură

Proiectul de lege ce prevede sancțiune penală pentru cei care organizează și participă la curse auto ilegale pe drumurile publice a fost votat astăzi de către Parlament în prima lectură. Pentru ca prevederile acestuia să poată fi aplicate, deputații urmează să-l examineze și să-l voteze și în lectură finală.

Foto: Facebook

Potrivit proiectului, Codul penal al Republicii Moldova este completat cu un articol nou care va reglementa desfășurarea curselor ilegale.

Astfel, participarea conducătorului mijlocului de transport la întreceri, concursuri sau antrenamente neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de până la 32 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore cu (sau fără) privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

Totodată, organizarea întrecerilor, concursurilor sau antrenamentelor neautorizate pe drumurile publice se va pedepsi cu amendă în mărime de la 67 500 lei la 75 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 2 ani.

Inițiativa vine după un tragic accident din centrul capitalei, din 17 mai 2020, câns u Audi ce era implicat într-o cursă ilegală, a trecut la culoarea roșie a semaforului și s-a izbit violent într-un taxi. Șoferul și pasagerul taximetrului au decedat.

Șoferul automobilului „Audi”, a fost plasat în arest. Acesta refuză să colaboreze cu ancheta, afirmând că nu el s-ar fi aflat la volanul mașinii.


Pub