Parlamentul a aprobat cererea de demisie a șefei adjuncte a CNA. Lidia Chireoglo nu și-a motivat plecarea din funcție

Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului Lidiei Chireoglo din funcția de director adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA). Chireoglo nu a motivat cererea de demisie, lucru care provoacă mai multe semne de întrebare, potrivit deputatei Platformei DA, Maria Ciobanu.

Potrivit proiectului, încetarea mandatului din funcția de director adjunct al CNA este examinată în baza cererii de demisie depusă. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

Deputata Platformei DA, Maria Ciobanu, s-a arătat uimită de faptul că Lidia Chireoglo nu a motivat cererea de demisie în niciun fel. „Atunci când sunt numiți în funcție, vin aici în sală, Chiar este interesant motivul cererii dumneaei și era cazul să indice motivul. Lipsa acestuia ridică multe semne de întrebare”, a precizat parlamentare.

Lidia Chireoglo a fost numită prin Hotărârea Parlamentul Republicii Moldova din mai 2018. La concursul pentru suplinirea funcției au participat, atunci, 6 candidați.

La ședința din 18 iunie, 2019, a Parlamentului s-a decis că interimatul funcției de director CNA va fi asigurat de directoarea adjunctă a CNA, Lidia Chireoglo. Propunerea a fost susținută cu voturile a 56 de deputați.

Potrivit declarației de avere, în anul 2019 Chireoglo a declarat un salariu de 286 722 de lei din activitatea de la CNA, iar soțul acesteia 85 322 lei de la SRL Cargo Centru.


Pub