Oamenii legii l-au vizitat pe moșul pe care s-a plâns un magazin din capitală. Ce surpriză i-a așteptat la ușă

Bătrânul denunțat astăzi la poliție de angajații unui market din capitală, precum că ar fi „produs o daună materială”, nu va fi sancționat. Angajații poliției l-au vizitat pe bărbat la domiciliu, au discutat incidentul în care a fost implicat și l-au îndemnat să ceară ajutor, atunci când va mai avea nevoie.

Foto: Poliția Republicii Moldova

„Ca urmare a unui caz în care polițiștii au fost sesizați de administrația unui magazin din capitală, în legătură cu „o persoană care a comis o daună materială”, angajații IP Botanica au vizitat la domiciliu bărbatul de 80 ani, vizat în acest incident.”, se arată într-un comunicat al poliției.

Polițiștii au dialogat cu Domnul Vasilii și i-au recomandat să fie mai atent atunci când merge la cumpărături, iar dacă are nevoie de ajutor să comunice despre asta.

Totodată, ofițerii l-au informat despre faptul că Poliția a avut o chemare și a fost obligată să intervină, dar ținând cont de situația creată, și de prevederile Articolului 26 din CC, nu va aplica o sancțiune.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii despre faptul că nu a fost o acțiune intenționată, iar data viitoare va fi mai atent.

Ofițerii i-au dorit sănătate și au rugat să fie apelați dacă este nevoie de ajutorul lor.

Poliția menționează că bătrânul are la întreținere 5 pisici și un câine, iar cel care a rămas în stradă este un câine vagabond care nu-i aparține.

Amintim că astăzi, 18 iunie 2020, bătrânul de 81 de ani a ajuns în centrul atenției, după ce pe o rețea de socializare au apărut imagini cu acesta în timp ce era documentat de niște polițiști. Autorul postării a scris că acesta era îmbrăcat foarte „sărac, în ciorapi rupți” și era însoțit de un câine, care însă rămas în fața unității comerciale, după ce bărbatul a fost preluat de polițiști.

Potrivit poliției, bătrânul cântărea marfa mai scumpă la un preț mai mic față de costul real al acestuia, astfel cauzând un prejudiciu unității comerciale. Incidentul s-a produs la un market din sectorul Botanica, de pe bulevardul Decebal.


Pub