Încă șase oameni bolnavi de Covid-19 s-au stins în ultimele 24 de ore. Bilanțul - 444 de decese

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat în această seară încă șase decese în rândul pacienților bolnavi de Covid-19. În total - 11 decese înregistrate astăzi și 444 de la începutul pandemiei.

Foto: UNIMEDIA

Este vorba despre patru bărbați și două femei, din diferite raioane ale țării.

Asăzi, coronavirusul a luat viața unui bărbat de 69 ani, din r-nul Orhei, internat la IMSP SR Orhei pe data de 4 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort IC III.

Un alt bărbat, în vârstă de 32 ani, din capitală, a murit astăzi. Pacientul a fost transferat de la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, la Spitalul Clinic Bălți pe 22 mai. Comorbidități: pielonefrită bilaterală cronică, cardiopatie mixtă.

Un bărbat de 45 ani, din raionul Ialoveni, a murit la două zile după ce a fost transferat de la Centrul Covid-19, la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, cancer hepatic.

Tot astăzi s-a stins și o bătrână de 81 ani, din raionul Edineț, internată la IMSP SR Edineț pe 13 iunie. Comorbidități: cardiopatie mixtă.

Un bărbat de 60 ani, din municipiul Chișinău a murit în secția UPU a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, unde a fost internat ieri. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II-III.

Astăzi s-a stins și o pacientă a Spitalului Clinic Republican de 65 ani, originară din Călăraşi. Femeia a fost internată la data de 17 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială gr. II.

Amintim că în primele ore ale zilei, MSMPS a anunțat cinci decese. Este vorba despre patru bărbați și o femeie.

Tot astăzi a murit și o doctoriță originară din Republica Moldova, care activează în sistemul medical din 1999. Potrivit presei ruse, femeia era angajată la spitalul din orașul Iurga, din Federația Rusă, de unde nu a ieșit timp de o lună și a fost răpusă la serviciu.


Pub