Două interprete din Republica Moldova au obținut Marele Premiu și premiul I la un festival din Armenia

Două tinere cântărețe din Republica Moldova au devenit învingătoare la Concursul „WORLD VISION-2020”, unul dintre cele mai mari concursuri internaționale ale vocaliștilor online din Armenia, care s-a desfășurat în patru etape în perioada mai-iunie în orașul Erevan, informează MOLDPRES.

Foto: MOLDPRES

Este vorba despre Uliana Nisterovskaia din Bălți, care a luat Marele Premiu și Nadia Crajevschi din Chișinău - premiul I.

Concursul a fost organizat de către Asociația Mondială a Artelor Interpretative AMAI (WAPA), președinte al organizației și producătorul concursului fiind Armando Gucasyan.

Președinta Asociației Mondiale a Artelor Interpretative pentru Republica Moldova, Eugenia Ursu, membră a juriului, a declarat pentru MOLDPRESS că în prima etapă, în cadrul competiției au participat 725 de concurenți din 40 de țări. Din Republica Moldova, în primele două etape au participat 18 concurenți. În semifinală au ajuns 100 de concurenți, printre care și patru reprezentante din țara noastră: Uliana Nisterovskaia, Iulia Oleinikova din Bălți, Nadia Crajevschi și Nastea Barbă din Chișinău. Uliana Nisterovskaia a obținut Marele Premiu la categoria de vârstă cuprinsă între 14 și 17 ani, cu 96 din 100 de puncte, iar Nadia Crajevschi – premiul I, la categoria de vârstă de 18-25 de ani, cu 84 de puncte.

Potrivit sursei, Uliana Nisterovskaia a primit o invitație la Concursul Internațional de Cântec „Riga Symphony”, care va avea loc în decembrie 2021, iar Nadya Crajevschi - o invitație gratis la Concursul Internațional de Cântec din Armenia, (noiembrie 2021). Cu o invitație similară s-a ales semifinalista Irina Revenco la Concursul Internațional de Cântec „Sea Pearls” („Perlele mării”) din Israel, care se va desfășura în martie 2021.


Pub