17:38:27 23.04.2024
Stiri

Ministrul Apărării este la o unitate militară de la Bălți, unde peste 20 de militari sunt infectați cu COVID – 19. Pînzari a oferit DETALII despre cei 75 de militari trimiși de Dodon să defileze la parada de la Moscova

Actualitate 18.06.2020 16:21 Vizualizări2398 Autor: Ziarul National
Ministrul Apărării este la o unitate militară de la Bălți, unde peste 20 de militari sunt infectați cu COVID – 19. Pînzari a oferit DETALII despre cei 75 de militari trimiși de Dodon să defileze la parada de la Moscova


Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, nu va veni astăzi în Parlament pentru a explica deputaților de ce 75 de militari ai R. Moldova au fost trimiși să defileze la parada de la Moscova, deoarece se află la o unitate militară de la Bălți, acolo unde au fost testați pozitiv cu COVID-19 peste 20 de soldați.

Într-o intervenție video de la Bălți, Alexandru Pînzari a dat asigurări că va veni în Parlament să prezinte informațiile solicitate de deputați.

Citește și: Ministrul Apărării, chemat ASTĂZI în Parlament să ofere explicații privind plecarea a 75 de militari la Moscova să defileze, pe timp de pandemie, în fața separatiștilor din Osetia și Abhazia. Votul a șocat-o pe socialista Greceanîi

„Astăzi am fost invitat de către un grup de deputați. Când am aflat de acest lucru, mă aflam în drum spre unitatea militară din Bălți, pentru că aici avem înregistrate peste 20 de cazuri de COVID – 19. Tot astăzi, în prima jumătate a zilei, am fost la Spitalul Militar al Ministerului Apărării, unde sunt internați militarii cu COVID – 19. Am venit la Bălți pentru a afla din ce cauză s-au produs aceste infectări”, a precizat Pînzari.

Citește și: FOTO // Cine sunt cei DOI deputați de la PD, care au votat astăzi, alături de OPOZIȚIE, pentru audierea ministrului Apărării. Spicherul Greceanîi s-a PIERDUT când au fost numărate voturile

De asemenea, ministrul s-a referit și la starea de sănătate a celor 75 de militari trimiși de președintele Igor Dodon să defileze la parada de la Moscova.

„Toți cei 75 de militari care se află la Moscova sunt sănătoși. De trei ori pe zi vorbesc cu superiorul lor, iar dânsul îmi raportează tot. Astfel, militarii noștri sunt testați zilnic la COVID – 19, de trei ori pe zi le este măsurată temperatura. Aceștia au fost cazați într-o cazarmă unde stau câte doi în cameră. Eu respect foarte mult decizia deputaților și mă voi conforma. Sunt deschis în fața tuturor cetățenilor, pentru a răspunde la orice subiect legat de Ministerul Apărării”, a conchis Alexandru Pînzari.

De menționat că 51 de deputați, înclusiv din majoritatea parlamentară PSRM – PD, l-au invitat astăzi în Parlament pe ministrul Pînzari, pentru ca să ofere explicații de ce au fost trimiși cei 75 de militari ai Armatei Naționale la parada de la Moscova, în condițiile în care Federația Rusă este pe locul trei în lume după numărul de infectări cu COVID-19.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md